Man Adası devleti ile 4 ay önce vergi anlaşması yapılmış!

Man Adası devleti ile 4 ay önce vergi anlaşması yapılmış!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis Grup Toplantısında gündeme getirdiği belgelerde söz konusu Man Adası Devletiyle ilgili çok önemli bir ayrıntı öğrenildi. Türkiye Cumhuriyet ile Man Adası Devleti arasında Vergi Bilgileri...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis Grup Toplantısında gündeme getirdiği belgelerde söz konusu Man Adası Devletiyle ilgili çok önemli bir ayrıntı öğrenildi. Türkiye Cumhuriyet ile Man Adası Devleti arasında Vergi Bilgileri Değişimi anlaşmasının 4 ay önce 21 Temmuz 2017 tarihinde yürürlüğe girdiği ortaya çıktı.

CHP Grup Toplantısında Kılıçdaroğlu'nun Man Adası'ndaki bir şirkete gönderilen paraların dekontlarını göstermişti. AKP kanadından bu belgelerin sahte, iddiaların yalan olduğu söylenmişti. Meclis'te AKP'li milletvekillerinin bazıları da "Man Adası diye bir devlet mi var?", "Böyle bir ada mı var?" ve hatta "Cumhurbaşkanının böyle bir adadan haberi bile yok" gibi sözler sarfetmişti. Ancak işin renginin pek de öyle olmadığı anlaşıldı!

YÜRÜRLÜĞE 4 AY ÖNCE GİRDİ

Resmi gazetede 21 Temmuz 2017 Cuma günü yayınlanarak yürürlüğe giren Milletlerarası Antlaşmana göre "Türkiye Cumhuriyet ile Man Adası Hükûmeti Arasında Vergi Konularında Bilgi Değişimi Anlaşması"nın 5 yıl önce 21 Eylül 2012 tarihinde Londra da imzalandığı öğrenildi. Yani Man Adası ile AKP hükûmetinin 5 yıllık bir geçimişi var. Hükûmetin başı olarak da o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan başkası değil.

Anlaşma Eylül 2012'de yapılmasına karşın, yürürlüğe 5 yıl sonra girmesi, "Anlaşma bu kadar neden bekletildi?" ve "Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerle ilgisi  varmı?" gibi bazı soruları akıllara getiriyor.

man adası

Etiketler :