'Mamak'ta bir jilet parçası bulsaydım intihar edecektim'

'Mamak'ta bir jilet parçası bulsaydım intihar edecektim'
Geçtiğimiz hafta CHP’ye katılan Yaşar Okuyan, ‘Mamak’ta hücrede bir jilet parçası bulsaydım intihar edecektim

Geçtiğimiz hafta CHP’ye katılan Yaşar Okuyan, ‘Mamak’ta hücrede bir jilet parçası bulsaydım intihar edecektim. Buralardan gelmiş bir adam olarak Tunç Soyer’e babası üzerinden yapılan eleştirilere karşı çıkıyorsam burada başka bir mana var’ dedi. Okuyan, Soyer kararı nedeniyle CHP ile İYİ Parti’ye yüklenen Devlet Bahçeli’ye ise, "Biz idamla yargılanırken sen neredeydin?" yanıtı verdi.

Ülkücü hareketin gençlik liderlerinden, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, tam bir hafta önce CHP’li oldu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun rozetini taktığı Okuyan, “Sol-sağ ayırt etmeden artık bu oyunu bozmak zamanıdır” dedi.

Yaşar Okuyan, Gazete Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik'e konuştu. Röportajdan bazı bölümler şöyle:

24 Nisan 2018’de, Genel Başkan Yardımcılığını yaptığınız Vatan Partisi’nden, Genel Başkan Doğu Perinçek’in, CHP’nin İYİ Parti’ye 15 milletvekili vererek yardım etmesini eleştirmesi üzerine istifa ettiniz. Peki CHP’ye katılmaya nasıl karar verdiniz?

Sayın Tunç Soyer’i tanımam. CHP’nin 9 Şubat Pazar günü Ankara’daki aday tanıtım töreninde tanıştık ama bu süreçte defalarca telefonda konuştuk. Adaylık için adı geçtiğinde babasının istismar konusu yapılacağını tahmin ettim. Temiz Seçim Platformu olarak Kemal Bey’le (Kılıçdaroğlu) görüşmeye gittiğimizde “Şu an CHP’nin zarar almaması lazım çünkü söz konusu olan Türkiye meselesidir. Tunç Soyer’in babası konusunu istismar edecekler. Siz lütfen polemiğe girmeyin, bu konuyu bana bırakın” dedim. Nitekim hemen istismara başladılar.

Sizin için idam isteyen birinin oğlunun adaylığına saldırılıyor ve siz buna karşı durmak için partiye katıldınız, öyle mi?

Evet, benim CHP’ye giriş nedenim budur! Bakın bu konuyu istismar malzemesi yapmalarının İzmir’de bir tesiri yok ama özellikle İYİ Parti ile ittifakın olduğu Orta Anadolu’da, Karadeniz’de, mesela Erzurum’da eski Ülkücü gelenekten gelenler üzerinde etkisi olur bunun. Yeni yetmeler bilmez! O dönemden MHP Genel Merkezinde 2-3 arkadaş var. Onların dışındakiler de. “Bak, Türkeş’i asmaya çalışan bir adamın oğlunu getirdiler” diyecekler. Şimdi çıkmış Devlet Bahçeli, “Ülkücüleri idamla yargılayan…” diye bağırıyor. Biz idamla yargılanırken sen neredeydin?

‘ÜÇ KİŞİYİ AFFETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL!

Ben ve benim gibi MHP içinden gelen ve o süreci yaşayanların üç kişiyi affetmesi mümkün değildir: Kenan Evren, Nurettin Soyer ve Raci Tetik. Raci Tetik denilen adam benim tutuklu olduğum dönemde üçü sol görüşlü, ikisi Ülkücü gencin kafasını duvara vura vura öldürdü. (12 Eylül döneminin Mamak Cezaevi Müdürü E. Albay Raci Tetik, 2012 yılında Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu’na, tedavi gördüğü İstanbul Çamlıca TSK Özel Bakımevi’nde ifade vermişti. Komisyon Başkanı Nimet Baş ile Tetik’in Mamak’ta işkence yaptığı dönemin BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve MHP milletvekili Atilla Kaya’nın sorular yönelttiği Tetik, Sırrı Süreyya Önder’e işkence yapıldığını hatırlamadığını belirtmiş ve “pişman mısınız?” sorusuna “hayır” yanıtını vermişti.

‘MAMAK’TA BİR JİLET PARÇASI BULSAM İNTİHAR EDECEKTİM’

Mamak’ta 29 gün Taha Akyol ile hücrede beraberdik. Bir jilet parçası bulsaydım intihar edecektim. Şartlar o kadar fenaydı! Buralardan gelmiş bir adam olarak Tunç Soyer’e babası üzerinden yapılan eleştirilere karşı çıkıyorsam burada başka bir mana var. Daha acısı, tahliye olduk, bir hafta sonra gazetede bir haber yayınlandı. “MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davasında iki genç hakkında mahkeme tekrar tutuklama kararı aldı” diyordu. Beni aldı mı bir sıkıntı! Hapse girmek mühim değil ama Mamak!!! Gece yarısı çocuklar yattıktan sonra ceketlerimin vatkalarını içeriden söktüm, jileti ikiye ayırdım, naylona sardım, birini bir vatkanın içine koydum, diğerini öbür vatkanın içine. Dört takım elbisenin ceketinin vatkalarında 5.5 sene jiletle dolaşmış adamım ben!

Etiketler :