Malumun ilamı! AKP’li adaydan pes dedirtten ‘İŞKUR’ vaadi

Malumun ilamı! AKP’li adaydan pes dedirtten ‘İŞKUR’ vaadi
Kırşehir'in Mucur İlçesi belediye başkan adayı AKP’li Atılgan Yılmaz, katıldığı bir toplantıda vatandaşlara İŞKUR’la ilgili dikkat çekici vaatlerde bulundu

Kırşehir'in Mucur İlçesi belediye başkan adayı AKP’li Atılgan Yılmaz, katıldığı bir toplantıda vatandaşlara İŞKUR’la ilgili dikkat çekici vaatlerde bulundu. AKP Mucur ilçe binasında yaptığı konuşmada Mucur Belediyesi'nin ‘muhalefet’ partisinde olduğu için İŞKUR'dan fazla işçi alınmadığını söyleyen Atılgan Yılmaz, halen MHP'li bir belediye olan Mucur için “İktidar partisinin belediyesi olmadığından dolayı bu ilçelere az kontenjan verildi. İŞKUR Müdürü ile konuştum ben seçilirsem destek verecekler. ” dedi. Yılmaz'ın itiraf gibi inanılmaz sözleri ise salonda bulunanlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

31 Mart 2019'da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Kırşehir'in Mucur Belediye Başkanlığı için AKP'den aday gösterilen Atılgan Yılmaz, AKP ilçe binasında düzenlediği toplantıda hem AKP ile ittifak kuran MHP'yi ‘muhalif' parti ilan etti, hem de İŞKUR'dan daha çok istihdam sağlanması için Mucur Belediyesi'nin AKP'li olmasını gerektiğini söyledi. Atılgan Yılmaz, Türkiye İş Kurumu Kırşehir İl Müdürü Metin Ülgen Kaya’nın kendisine “Sen başkan olursan 150 kişiyi belediyeye alırız” dediğini öne sürdü.

“İŞKUR, İKTİDARIN NİMETİ, AK PARTİNİN NİMETİ, TAYYİP ERDOĞAN'IN NİMETİ”

Mucur Belediye Başkanı’nın MHP'li olmasından dolayı vatandaşların İŞKUR'dan iş bulamadığını söyleyen Atılgan şöyle konuştu: “Zaman zaman İŞKUR'da çalışan gençlerimiz, analarımız, bacılarımız oldu. Bu son 5 yıl içerisinde ‘muhalefet' belediyesi olduğundan dolayı İŞKUR'da toplam çalışan sağda saysanız 50 kişi, solda saysanız 60 kişi eder. En son bir , bir buçuk ay önce 500 kişiden sadece 5 kişi Çiçekdağı'na, 5 kişi Haman'a verildi. Niye biliyor musunuz? Bakın bunu çok iyi algılayın. İktidar partisinin belediyesi olmadığından dolayı bu ilçelere az verildi. Boztepe, Akpınar ve Akçekent 50'şer, 100'er kişi personel verdi. İŞKUR, iktidarın nimeti, Ak Parti’nin nimeti, Tayyip Erdoğan'ın nimeti, İŞKUR'da çalışan hemşerimiz Mucurlu Metin Ülgen Kaya'nın nimeti olacak Allah izin verirse. Bakın önümüzdeki sezonda Metin Ülgen Kaya'nın Mucurumuza vermiş olduğu sayı 35. Mart ayının sanırım ilk haftası veya son haftası 50 kişi. Seçimin son haftasında ise size taahhüt ediyorum 150 kişi alacağız. Şimdilik acil olan, sıkıntılı olan, problemli olan siz gençlerimizi değerlendirip sizlere hizmet etmek bana şeref verir.”

MUCUR MHP’Lİ BAŞKAN TARAFINDAN YÖNETİLİYOR

Mucur Belediye Başkanlığı koltuğunda MHP'li Ali Şahin oturuyor. Cumhur İttifakı kapsamında ‘tek aday’ formülüne gidilmeyen ilçenin bu seçimdeki ayayları ise AKP’den Atılgan Yılmaz ve MHP’den Hasan Hüseyin Köşker. AKP’nin adayı Atılgan Yılmaz ise 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden aday gösterilmişti. (SÖZCÜ)

Etiketler :