Malazgirt Zaferi’nin 946. yılı

Malazgirt Zaferi’nin 946. yılı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı’nda konuştu. Erdoğan, "Kefenleri giymeye hazır mıyız? Ecdadımızın arkasından yürümeye hazır mıyız?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı’nda konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar. Maalesef ülkemizde Malazgirt Zaferi uzun zaman ihmal edildi. Anadolu’daki varlığımızı bin yıl önceki Malazgirt’i atlayıp, Anadolu’daki zayıf bağlantılarla daha eskilere götürme çabası belki iyi niyetliydi ama beyhudeydi. Malazgirt’i, devleti yönetenler unutsa da bu millet unutmadı. İşte çağrımızı yaptık ve bugün millet Malazgirt’te.

Ne dedi Fatih; Ya ben Bizans’ı alırım, ya Bizans beni alır. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız.

15 Temmuz’da bir darbe girişimi gibi görüşen ama aslında bizi esir etmeye yönelik bir hamle ile karşılaştık. Bayrağımıza, ezanımıza ve geleceğimize sahip çıkarak bu işgal teşebbüsünü boşa çıkardık. Sultan Alparslan kimlerle mücadele etmişse biz de 15 Temmuz’da onlarla mücadele ettik.

Oyun aynı, hedef aynı. Sadece senaryo farklı, figüranlar farklı. PKK, YPG, PYD bir piyondur. DEAŞ, FETÖ piyondur. Hepsi de gözünü vatanımıza dikmiş olan güçlerin kullanmış oldukları araçtır. Tarih boyunca Anadolu hep 7 düvele bedel olmuş bir güçtür. Kefenleri giymeye hazır mıyız? Ecdadımızın arkasından yürümeye hazır mıyız?

Etiketler :