Malatya'da pembe trambüs devri başladı

Malatya'da pembe trambüs devri başladı
AKP’li Malatya Büyükşehir Belediyesi, kamuoyunun tüm tepkilerine karşın sadece kadınların kullanabileceği pembe trambüsleri dün sefere başlattı.

AKP’li Malatya Büyükşehir Belediyesi, kamuoyunun tüm tepkilerine karşın, sadece kadınların kullanabileceği pembe trambüsleri dün sefere başlattı. Kadın şoförler ve görevliler, pembe trambüse binmek isteyen erkekleri “Bu trambüs sadece bayanlara özel” diyerek engelledi. Şaşkınlıklarını gizleyemeyen erkekler, pembe trambüslerden inerek kırmızı ve gri renkli trambüsleri bekledi.

Ayrımcılık uyarısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Resmen ayrımcılık yapılıyor. Bu trambüs, kadınları sosyal hayattan koparmaya, Ortadoğu’daki hemcinsleriyle bir yapmaya çalışan anlayıştır. 1926 yılında kabul edilen Medeni Kanun ile hayatın her alanında kadın-erkek eşitliği sağlanmışken, aradan 91 yıl geçtikten sonra bu tür uygulamalarla karşımıza çıkılması manidar ve üzücüdür” dedi.

Bazı kadınlar pembe trambüsün ayrımcılık olduğunu belirterek “Ulaşım daha da zorlaşacak. Pembe trambüs çıkartana kadar sefer sayısını daha sıklaştırsaydık” dedi. Bazı kadınlar ise “Bayanlar için rahatlık oldu. Güzel bir uygulama” diyerek projeye destek verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, uygulamaya tepki gösterdi. Ağbaba , “Pembe trambüse binmeyen kadınlar ne olacak? Resmen ayrımcılık yapılıyor. Kim hangi otobüse, saat kaçta biniyorsa binsin ama o trambüse binmeyen kadına nasıl bakacaklar. Buna en çok kadınların karşı çıkması gerekiyor. Eşiyle çocuğuyla hastaneye gidecek kadın ne yapacak? Bu uygulamayla birlikte o trambüse binmeyenlere mahalle baskısı yapılacak mı, yapılmayacak mı? Malatya ve Malatya’da yaşayan kadınlar bunu hak etmiyor” diye konuştu.

Etiketler :