Karamollaoğlu haklı
Kilit parti HDP…

Bundan dört yıl, beş yıl önce, muhafazakar/mütedeyyin hatta mutaassıp diye adlandırılan partilinin liderinden bu sözler duyamazdınız.

Erbakan’ın Milli Görüş bayrağını taşıyan partinin genel başkanı çıktı; ‘seçimde HDP’nin tavrı çok önemli. Yani belirleyici faktör olacak ister istemez. Kendi politikalarını dikkate alarak onlar da bir politika belirliyorlar, çalışıyorlar’ dedi.

HDP seküler bir parti…

HDP PKK terör örgütüyle ilişkilendirilen parti…

HDP muhafazakar/mütedeyyin/mutaassıp Kürtlerle anlaşamayan parti…

HDP siyasi anlamda muhafazakar Kürtlerle mücadele eden parti…

Bölgeye gidin gezin görün; mutaassıp Kürtlerle HDP’liler düşman kardeşler gibi…

Bu kadar büyük ayrışmaya karşı Milli Görüş’ü savunan Saadet Partisi Lider Karamollaoğlu ‘HDP belirleyici olacak’ diyor. Alacakları kararın önemli olduğunun altını çiziyor.

Real politik gerçek budur…

Millet İttifakı’nın oyunu topla. İstersen takla attır yüzde 50’yi geçmiyor.

Cumhur İttifakı’nın oyunu topla. Tek takla değil istersen havada parende attır yüzde 50’yi bulmuyor.

Anketlerin dili bu… Bırakın anketleri yaşadığımız ekonomik buhranın sonucu bu. Böyle olması, iktidar partisinin oy kaybetmesi normal.

İktidar partisi MHP’ye yanaştığı için muhafazakar Kürtlerin bir bölümünü de kaybettiği gerçeğini bir kenara koyuyorum. O kopuşun yüzde kaça tekabül ettiğini bilmiyorum.

Ama Cumhur İttifakı’nın da Millet İttifakı’nın da yüzde 50’yi bulamayacağını görüyorum.

Yani kilit HDP…

Beğenin beğenmeyen, kızın kızmayın reel politik gerçek bu; seçimin kilit partisi HDP...

MHP Genel Başkanı Bahçeli HDP seçmeninden oy çıkmayacağını bildiği için seçim öncesi kapatılmasını istiyor. Şaşkınlık yaşasınlar, dağınık yaşasınlar, o karambolde seçime girmenin hesabını yapıyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı ise HDP’yi yanlarına çekmenin arayışı içinde…

Hangisinin yaklaşımı daha demokratik?

Bu arada yeri gelmişken AKP ne yapıyor diye sorabilir siniz? AKP, HDP’nin kapatılmasını istemiyor ama MHP’yi üzmemek için kapatılmasın da demiyor.

Anayasa Mahkemesi’nin kararını seçimden sonra vermesini umut ediyor. Galiba süreç de nihai duruşmanın seçim sonrası yapılacağına işaret ediyor.

HDP kapatılırsa AKP Meclis’te 5/10 veya daha fazla vekil çıkarabilir ama HDP seçmeni o sinirle blok halde Millet İttifakı’nın adayına oy verir…

Erdoğan bunun farkında…

Kısaca herkes birbirinin atacağı adımı kolluyor. Ama Karamollaoğlu haklı; Cumhurbaşkanı’nı belirleyecek kilit parti HDP…

Bir adım ötesini söyleyeyim… Edirne cezaevinde yatan Demirtaş…

HDP seçmeni işaretine bakıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Tezkan Arşivi