Sinem Fıstıkoğlu

Sinem Fıstıkoğlu

Kalite Her Zaman Her Şeydir

Lige verilen milli aranın ardından lige, 4 gollü bir galibiyet ile döndü Galatasaray. En son söyleyeceğimi en baştan söyleyeyim, her ne kadar Samsunspor, Galatasaray’ı bir ara “sıkıştırır”gibi olsa da, Galatasaray “atsan da atarım ve seni yenerim” dedi rakibine ve yendi de. Her şeyden önce,şampiyonlar liginde üç gün sonra maç oynayacak bir takım için bu maçı kazanmak mühimdi. İlk yarı son derece rahat oynayan Galatasaray, ilk 2 golü aynısının tıpkısı diyebileceğimiz pozisyonlarla Kerem Aktürkoğlu ile buldu. Mertens’in pasında her iki golü de tek vuruşla bulan Kerem, ligin en iyi yerli ofansif oyuncusudur bana göre. Bu takımda İcardi ya da Muslera neyse, ne kadar vazgeçilmezse, şu anki performansıyla Kerem de odur ve bir o kadar da vazgeçilmezdir. İlk yarıyı 3-0 önde kapatan Galatasaray, ikinci yarıda kalesinde ilk 15 dakikada iki gol gördü. Ki bence Kopengah maçı öncesi dikkat edilmesi gereken tam da bu. Üzerine gelen bir takımda, savunmadaki zaaflarını görmesi açısından, Samsun maçı emsal teşkil edebilecek bir maç. Zira Kopenhag maçında yenilen bir gole anında karşılık vermek o kadar kolay olmayabilir.

Samsun 3. golü bulur mu demeye kalmadı, Hakim Ziyach çıktı sahneye. Tam bir füze gidiyordu ki Samsunspor kalesine, bu defa icardi’nin şuta kafa attığını gördük. Bunu da gördük çok şükür dedim izlerken kendi kendime.

“ Bu başka bir seviye “ dedirten bir oyuncu İcardi. Ziyech’in muhteşem şutuna kafa atarak yine golü buldu.

Velhasıl, aslinda lig başladığından bu yana en “hazır” Galatasaray,bence Samsunspor karşısındaki Galatasaray. Şampiyonlar ligi gibi bir mecrada sahaya çıkacaksanız, mental olarak böyle maçlara konsantre olmak zordur. Zoru başarmışlar belli ki. Kim takar Samsunspor maçını halet-i ruhiyesinde bir oyuncu topluluğu yoktu sahada. Bu anlamda Okan Buruk’a ayrı bir parantez açmak da lazım. Bünyesinde bu kadar yıldız oyuncu barındıran bir topluluğu yönetmek kolay değil. O sinerjiyi yaratmak, oyuncuları “hazır” tutmak öyle her babayiğidin harcı değil. Öyle bir eleştiriliyor ki Okan hoca, nesini eleştiriyorlar anlayan beri gelsin. Kazanıyor mu? Kazanıyor. Maç fazlasıyla da olsa lider mi ? Lider. Şampiyonlar liginde var mı? Var. Ne yapsın daha mesela ? Bu işin altından kalkıyor Okan hoca. Kimse kusura bakmasın.

Son sözüm de sosyal medyada milli maçta dua ederken “o iş duayla olmaz “ diye Kerem Aktürkoğlu’na saldıranlara.

Bir oraya karıştırmamıştınız dini, oraya da karıştırdınız tamam olduk. Dua da eder, işini de profesyonelce yapar. Size ne , bize ne.

Hayatın her alanına yaymaya çalıştığınız şu din istismarını bari futbola sokmayın.Evet futbol asla sadece futbol değildir ama dini duygular da kimsenin tekelinde değildir.

Çarşamba akşamı Kopenhag ile ilk maçını oynayacak olan temsilcimize “en kalbi duygularımla “ başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Fıstıkoğlu Arşivi