İsmail Küçükkaya

İsmail Küçükkaya

CHP'ye Uyarı!

Türk demokrasisinin geleceği CHP’den seçilen belediye başkanlarının elinde. 5 yıl önce belediye başkanı olarak göreve gelen isimler başarılı olduğu için 2024’te yerel seçimde başka CHP’li isimlerin yolunu açtılar.
Şimdi aynı sorumluluk sayıca çok daha fazla olan yeni başkanların omzunda. Haritayı kırmızıya boyayan bu isimler de 2019/2024 dönemi performansını tekrar ederse 2028’de Türkiye’de her şey değişir. Sadece iktidar değil her şey. Demokratik hayatın gidişatı değişir.
Nedir beklentimiz? İsteğimiz?
Sosyal belediyecilik.
Ekonomik zorluk döneminde olduğumuz için bebeğe, annesine, öğrenciye, kadına ve emekliye yardım hizmetleri. Gıda, ulaşım, hijyen, öğrenim desteği.
Bir de çöpleri toplasınlar, suyu akıtsınlar, ulaşımı aksatmasınlar.
Kıt kaynaklarını sadece metro gibi toplu ulaşım için kullansınlar.
Parayı betona gömmesinler. Rant tuzağına düşmesinler. Spor ve kültürü de ihmal etmesinler. Budur.
Ne yaptı 2019’da seçilenler? İş birliği. Sık sık biraraya geldiler. Sırayla, ayda bir farklı ilde toplandılar. Halkla buluştular ve kendi aralarında dayanıştılar.
Şimdi 2024’de seçilenler de aynısını yapsın. İş birliği yapsınlar. Proje havuzları oluştursun, sosyal belediyecilikte çığır açsınlar. Önlerinde 5 yıl var. Çok çalışsınlar. Halka yakın olsunlar.

Torpile, nepotizme hayır !!!

“Yapılması gereken” bu.
Bir de “sakınılması gereken” var.
Bu iktidardan şikayetçi olduğumuz ne varsa ondan uzak dursunlar. Evvela torpile hayır. Akraba kayırmacılığına hayır. İmar rantına hayır. Lükse, şatafata, israfa karşıyız. Tevazu istiyoruz.
Liyakate dayalı atama ve görevlendirmeler bekliyoruz. Birinin eşi, öbürünün çocuğu, berikinin yakını değil, hak edenin görevlendirildiği bir duyarlılık peşindeyiz. İşe alımlarda şeffaf, adil, dürüst süreçler işletilsin ve herkese açık sınavlar yapılsın. Sadece ve sadece engelli atamaları ve kadın istihdamını artırmaya dönük pozitif ayrımcılık söz konusu olabilir.
Öyle başarılı olsunlar ki; ‘belediyeleri iyi yönetiyorlar, ülkeyi de yönetmeye hazırlar’ dedirtsinler. CHP Belediyeciliği şu son beş yıldaki çizgisini sürdürür de 10 yıla taşırsa merkezi iktidarı da alabilir.
Durum ve fırsat budur.
Ancak…
Açıkça uyarmak isterim ki; aksi yöndeki tüm davranışlarda kim olursa olsun karşısında bizi bulur. Yanlışı yapan kim olursa olsun o hatayı yapanla ilgili kamuoyunu açıkça bilgilendireceğiz. Bu bizim halka karşı öncelikli görevimizdir. Mevcut belediye başkanlarının yakaladığı fırsat ve karşı karşıya olduğu sorumluluk tarihi niteliktedir. Kimsenin, hiç bir grubun çıkarı için heba edilemeyecek, riske atılamayacak kadar önemli bir memleket çıkarı söz konusudur. Memleket hizmet bekler. Hizmet demokrasiyi güçlendirecek. Bu tarihi fırsat heba edilemez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Küçükkaya Arşivi