BM'deki oylama sonrası Filistin Lideri Mahmud Abbas'tan ilk açıklama!

BM'deki oylama sonrası Filistin Lideri Mahmud Abbas'tan ilk açıklama!
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas BM Genel Kurulu'ndaki Kudüs oylamasının ardından bir açıklamada bulundu. Abbas," Oylama sonucu Filistin için bir zafer" açıklamasında bulundu.CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN'DAN...

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas BM Genel Kurulu'ndaki Kudüs oylamasının ardından bir açıklamada bulundu. Abbas," Oylama sonucu Filistin için bir zafer" açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter hesabından yaptığı a"Trump yönetiminin Kudüs kararını reddeden karar tasarısı BM Genel Kurulu’ndan 9’a karşı 128 oyla kabul edildi. Kudüs adına, Filistin davası adına, küresel adalet ve vicdan adına bu tarihi karar hayırlı olsun."

Trump'ın Kudüs kararını eleştiren kararı tasarısı BM Genel Kurulu'ndan ABD'nin tehditlerine rağmen 9'a karşı 128 oyla kabul edildi. ABD, İsrail, Guatemala, Honduras, Marshall Adaları, Micronezya, Nauru, Togo, Palau, Kudüs kararına karşı oy kullandı.

ABD Başkanı Trump, "evet" diyecek ülkeleri mali yardımları kesmekle tehdit etmişti. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley ise, oylamada ülkelerin kullanacakları oyu "Trump'a bildireceğini" söylemişti.

Etiketler :