Mahir Ünal: Kongre sonrası parti yönetiminin yarısı yenilenecek

Mahir Ünal: Kongre sonrası parti yönetiminin yarısı yenilenecek
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 18 Ağustos'ta yapılacak kongre sonrası parti yönetiminin yarısının yenileneceğini söyledi.

TRT Haber’de açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Yeni bir sistem devrede, yeni sistemi eski alışkanlıklarımıza sürdürürsek bu yeni sisteme haksızlık olur. Şimdi biz her kongrede genel, yerel seçimde yarı yarıya bir değişim gerçekleştireceğiz. Yeni sistemle birlikte parti yönetiminde, tüzüğümüzde değişiklik yapılacak” dedi.

Ünal’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Hem devlet yönetiminin yeni teamüllerinin oluşması gerekiyor. Bakanlar Kurulu’nun tam da böyle olması gerekiyordu. Meclis grubunda bir değişiklik gerçekleşti. Şimdi biz her kongrede ve her genel seçimde, yerel seçimde yarı yarıya bir yenilenmeye gerçekleştiririz. Bu artık AK Parti’nin geleneği haline geldi

Tabii ki MKYK’da da bir değişiklik olacak, yenilenecek. Kadın ve gençler konusunda AK Parti’nin özel bir hassasiyeti var. MKYK’da da yeni gençlerimiz gelecek. Yeni siyasetin gereği olarak yeni bir siyasetçi profili de kaçınılmaz olarak oluşacak.

Tüzük değişikliği gerçekleşecek. Çünkü sistem değişikliğiyle birlikte AK Parti’nin tüzüğünde de değişmesi gereken bazı hususlar var. Bu birilerinin görevden alınması değil, bu görev ve sorumluluklarda yer değiştirme mahiyetinde olacak. Genel Başkan Vekilliği kalacak ama diğer taraftan hükûmetin kurulmasına ilişkin, koalisyona ilişkin parti tüzüğündeki bazı hükümler vardı. Doğal olarak bu hükümler kaldırılacak.

‘CHP KENDİSİNİ YENİLEMEDEN KRİZLERDEN KURTULAMAZ’

CHP’deki kurultay tartışmalarına da değinen Ünal, “CHP’nin içine düştüğü duruma bakıyorsunuz. Bugün CHP’ye oy veren vatandaşlarımızı da derinden yaralıyor. Neden? Çünkü eski siyasi anlayışla bakış açısı ortaya koyuyorlar. Seçimden önce tam bunu söylemiştim.

Dedik ki, seçimi kazanırız, seçimden sonra da CHP kendi iç sorunlarıyla, iç krizleriyle uğraşmak zorunda kalır. Çünkü CHP kendisini değiştirecek, dönüştürecek, zihinsel olarak değiştirecek yeni sisteme uyum sağlayacak bakış açısına sahip olmak yerine eski ezberleriyle bugünü anlamaya çalıştığı sürece kendi krizlerinden kurtulmayacak” ifadesini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Ünal, “Genel başkan kendisine dönük bir özeleştiri yapmaz mı? Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si neden kendisine dönüp şu kadar özeleştiri yapma gereği duymuyor? Senin partinin tabanından yüzde 50’lik neredeyse bir kurultay talebi geliyor ve sen buna kulak tıkıyorsun. ‘Efendim siz CHP’nin Kurultay’a gitmesini mi istiyorsunuz?’ Biz CHP’nin kurultaya gidip gitmemesiyle ilgilenmiyoruz. Muhalefete bakıyorsunuz yerlerde sürünüyor. Diğer taraftan yeni kurulmuş bir parti, ilk kampında istifa resti çekiyor” dedi. Ünal, “CHP kendisini yenilemeden krizlerden kurtulamaz. Delegenin yüzde 48’i kurulay istiyorsa yapılmalıdır” diye konuştu.

DOLARDAKİ HAREKETLİLİK

Dolardaki rekor yükselişi de değerlendiren Ünal şunları söyledi:

Bugün dünyaya baktığımız özellikle son beş yıldan beri dünyada hiçbir yer güvenli değil, hiç kimse kendini güvende hissetmiyor. Dünya çok ciddi bir değişim trendine girdi. Tıpkı bundan 10 yıl önce olduğu gibi 100 yıl sonra iletişimin, haberleşmenin, internetin, dijital dönüşümün bir sürü faktörün oluşturduğu yeni bir toplum biçimi ortaya çıkıyor. Bu krizi sanki sadece Türkiye yaşıyormuş gibi ya da sorun sadece Türkiye'deymiş gibi bir algı oluşturuluyor. Şuan dünya küresel ölçekte bir sorun yaşıyor. Bu sorudan bizde zaman zaman etkileniyoruz.

Türkiye'nin çok güçlü bir liderliği, güçlü bir siyasi konsolidasyonu, Türkiye'nin çok güçlü bir dış politikası ve Türkiye'nin geleceğe dönük güçlü hayalleri, planları, savunma sanayiinden tutunda diğer tüm alanlara kadar Türkiye'nin çok güçlü bir ekonomisi var. Döviz üzerinden Türkiye ekonomisine dönük bir algı oluşturulmak isteniyor. Türkiye ekonomisi son derece sağlamdır. Finans sektörü, bankacılık sektörü son derece sağlam ve güçlüdür.

Türkiye ekonomisine dönük algı oluşturulmak isteniyor. Türkiye bu sorunları aşacak güçte, gerekli tedbirler alınıyor. Vatandaşlarımız rahat olsun. Hükûmetimiz sorunları çözüyor.

Etiketler :