Mahfi Eğilmez: 68'den beri huzurum kalmadı

Mahfi Eğilmez: 68'den beri huzurum kalmadı
Ekonomi yazarı Mahfi Eğilmez'den, şair Cemal Süreya'ya gönderme: 1968'de Mülkiye'ye girdim. O aralar başladım memleket meselelerini kendime dert edinmeye. Ve o zamandan beridir huzurum kalmadı...

Eski Hazine Müsteşarı ve ekonomi yazar Mahfi Eğilmez sosyal medya hesabından, “1968’de Mülkiye’ye girdim. Ve o zamandan beridir huzurum kalmadı” paylaşımı yaptı. Twitter adresi üzerinden takipçilerine mesaj gönderen Eğilmez, şair Cemal Süreya’nın TRT yayınında kendini anlatırken, “1931 yılında doğdum. 1937 yılında annem öldü. 1944 yılında Dostoyevski’yi okudum. O gün bugündür huzurum yoktur. Biyografim bu kadar” ifadelerine gönderme yaptı.

Takipçilerinden birinin Eğilmez’in tweet’ine yazdığı “Huzur İslamda” cevabına ise Eğilmez, “Olsaydı İslam alemi huzur içinde olurdu” dedi.

“Sizce huzuru neden bulamıyoruz? Aynı duygudan muzdarip biri olarak soruyorum” sorusuna da yanıt veren Eğilmez, “Yanlış politikalar, hatalar, hatada ısrar, demokrasiyi anlayamamak, sindirememek ve hukukun üstünlüğü yerine iktidarın üstünlüğünü koymak” ifadelerini kullandı.

Eğilmez'in tweet'leri binlerce beğeni aldı.

Etiketler :