Maduro: Yurt dışında tuvalet temizlemeyi bırakıp vatanınıza dönün

Maduro: Yurt dışında tuvalet temizlemeyi bırakıp vatanınıza dönün
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ekonomik kriz nedeniyle ülkeyi terk eden vatandaşlarına seslendi, "Yurt dışında tuvalet temizlemeyi bırakın, gelip vatanınızda yaşayın" dedi.

Enflasyonun yüzde 83.000'e ulaştığı ülkede krizden kaçıp komşu ülkelere sığınanların sayısı 2 milyonu aştı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise ekonomik kriz nedeniyle ülkeyi terk eden vatandaşlarına seslendi, "Gelip vatanınızda yaşayın" dedi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre televizyondan canlı yayınlanan konuşmasında göç krizinden bölgedeki 'sağcı hükûmetleri' sorumlu tutan Maduro, "Muhalefet ülkeyi terk edin çağrısı yapıyor. Ve bazı ülkelerdeki sağcı hükûmetler de onlara 'gelin' diyor. Şimdi de göçmenler 'Bize zulmediyorlar. Bize ayrımcılık yapıyorlar' diye şikayet ediyor. Çoğu buradaki evlerini ve arabalarını sattı, gidip Kolombiya'nın bazı bölgelerinde ekonomik köle oldu" diye konuştu.

Reuters, 1 milyon Venezuelalının Kolombiya'ya göç ettiğini aktarıyor. Peru'ya gidenlerin sayısı ise 400 bini aşmış durumda. Peru, krizin Birleşmiş Milletler'de de görüşülmesi için girişimlerde bulunuyor.

Etiketler :