LYS sonuçları Meclis gündeminde: İmam Hatipler bu kadar başarısızken açmaya devam edilecek mi?

LYS sonuçları Meclis gündeminde: İmam Hatipler bu kadar başarısızken açmaya devam edilecek mi?
CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, açıklanan LYS tercih sonuçlarının ardından İmam Hatip Liselesi mezunlarının başarı oranının çok düşük kaldığına dikkat çekerek, "Hala okulların İmam Hatip Liselerine dönüştürülmesine...

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, açıklanan LYS tercih sonuçlarının ardından İmam Hatip Liselesi mezunlarının başarı oranının çok düşük kaldığına dikkat çekerek, "Hala okulların İmam Hatip Liselerine dönüştürülmesine devam edecek misiniz?" diye sordu.

Milli Eğitim Bakanlığının yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Metin Lütfi Baydar, LYS tercih sonuçları bilgilerini paylaşarak Anadolu Lisesi mezunlarının yüzde 34, Fen Lisesi mezunlarının yüzde 54'ünün bir programa yerleştiğini kaydederken, bu sayının İmam Hatip Lisesi mezunlarında yüzde 17 gibi düşük bir rakamda kaldığını vurguladı.

ÖSYM'nin sıvan sonuçlarını duyurmasında yaşanan gecikmeleri de gündeme getiren CHP Aydın Milletvekili 2017’de tercih yapma hakkı bulunan 1.8 milyon üniversite adayından sadece yarısının tercih yapmasına soru önergesinde dikkat çekti.

Baydar'ın soru önergesinde şu sorular yer aldı:

"İmam Hatip lisesi mezunlarının üniversite yerleşme konusunda başarı ortalaması açık bir şekilde düşükken hala okulların İmam Hatip Liselerine dönüştürülmesine devam edecek misiniz?

Bu sonuçlara bakarak, binlerce velinin ve öğrencinin itirazlarına rağmen çevirdiğiniz İmam Hatip Liselerini eski haline dönüştürmeyi düşünüyor musunuz?

Üniversiteye giriş oranlarında İmam Hatip mezunlarının seviyesi yerlerde sürünürken işe başlama konusundaki seviyelerinin yüksek olmasını neyle bağdaştırıyorsunuz?

Üniversite yerleştirme konusunda bu vahim tablonun giderilmesi konusunda bakanlığınızca herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuçları ne olmuştur? Yapılmamışsa yapmayı düşünüyor musunuz?

Bu sonuçlara bakarak, 4+4+4 gibi çağdışı bir sistemin ülkemizde uygulamaya geçmesi için hükümete akıl hocalığı yapan yandaş sendika Eğitim- Birsen dışında, eğitim ve öğretim konularında artık başka sendika ve Stk'lardan da görüş almayı düşünüyor musunuz?"

Etiketler :