Liderler sosyal medyada buluştu!

Liderler sosyal medyada buluştu!
Liderler sosyal medyada buluştu. Cüneyt Özdemir'in sosyal medya üzerinden şeker fabrikalarının kapatılmasına ilişkin soruları liderleri ilk kez sosyal medyada buluşturdu.

Liderler sosyal medyada buluştu. Cüneyt Özdemir'in sosyal medya üzerinden şeker fabrikalarının kapatılmasına ilişkin soruları liderleri ilk kez sosyal medyada buluşturdu.

Cüneyt Özdemir, şeker fabrikalarının satış usulüyle özelleştirilmesine ilişkin kararı liderlere sordu. Parti liderleri de sosyal medya üzerinden sorulan soruları yanıtladı. Özdemir'in sorusunu tek yanıtlamayan ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu.

Özdemir'in şeker fabrikalarına ilişkin sorularına liderler şu cevapları verdi:

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM:

"Şeker fabrikalarının satışı ile 14 fabrika özelleştirilecek. yapılan işlem bu fabrikanın kapatılması değil biraz daha verimli çalıştırılması. Fabrikaları alan firma 5 yıl işletecek. Belirli yatırımları yapacak. İşçileri isterse hemen başka kurumlara geçecek isterlerse orada çalışmaya devam eder. Fabrikaların da ihtiyacı olan arsalar beraber verilecek fazla arsalar ayrılacak ve satışa çıkartılacak."

Cüneyt Özdemir'in "Cargill raporu ile mi bütün bu adımları atıyorsunuz?" sorusuna ise başbakan şu yanıtı verdi:

"Cargill’in bu konuyla ilgisi yok. Cargill bundan mutlu olmaz. Kendi fabrikalarında 1.300.000 bin tonluk kapasitenin Türkiye’de zaten 260.000 tonunu kullanıyorlar. Bunu da düşüreceğiz. Bunlar deli saçması söylentiler."

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:

şeker fabrikalarının özelleştirilmesi toplumun her kesiminin karşı çıktığı bir uygulama. bu üretimin kaybedeni yok. herkesin kazandığı bir ortama siz dinamit koyuyorsunuz. hangi gerekçe ile özelleştiriyorsunuz? şeker fabrikalarını özelleştirerek siz aslında bir anlamda cumhuriyetten intikam almaya çalışıyorsunuz. şeker fabrikalarına sahip çıkmak, cumhuriyete, emeğe, alın terine sahip çıkmak demektir.

HDP EŞ GENEL BAŞKANI SEZAİ TEMELLİ:

"AKP hükümetinin bugüne kadar izlediği tarım politikaları Türkiye’yi geleneksel tarım ürünlerini ithal eder hale getirmiştir. çiftlikleri ve halkı yoksullaştırmış, toplumu sağlıklı gıdadan yoksun bırakmıştır."

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER:

"Cargill’in AKP hükümetine rapor sunduğu günden bu yana, şeker fabrikalarımızın satışı ve Cargill oyunu, her konuşmamın konusu… “sattırmayacağız” dedim ve demeye de devam edeceğim."

SP GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAOĞLU:

"Türkiye bir çok üründe olduğu gibi şekerde de ithalatçı olmamalı ve şeker pancarı üretiminde süreklilik sağlanmalıdır."

VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI DOĞU PERİNÇEK:

"Şeker fabrikalarının satışa çıkartılması, sanayimize, işçi haklarına, sendikalarımıza, tarıma ve pancar üreticilerimize, hayvancılığımıza, millî ekonomiye, vatan savunmasına darbedir."

BBP GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ:

"Biz ilkesel olarak özelleştirmelere karşı olan siyasi bir parti değiliz. Ben yaptım oldu bitti mantığıyla ya da haraç mezat denecek şekilde bu özelleştirmelerin yapılmasına da karşıyız. Toplum,çalışanlar,üreticiler ikna edilmeden yapılacak olan özelleştirmelere karşıyız."

Etiketler :