Levent Gök: Bu rapor neden sümen altı edilmiştir

Levent Gök: Bu rapor neden sümen altı edilmiştir
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, ABD'de devam eden Atilla davasında tanık olarak dinlenen Reza Zarrab ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gök iktidarın Zarrab ile ilgili olayları karartma peşinde olduğunu iddia etti

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, ABD'de devam eden Atilla davasında tanık olarak dinlenen Reza Zarrab ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gök iktidarın Zarrab ile ilgili olayları karartma peşinde olduğunu iddia etti. Öte yandan Levent Gök Zarrab ile ilgili raporun sümenaltı edildiğini gereğinin yapılmadığını ileri sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında partisinin Etimesgut İlçe Başkanlığının kapısına tehdit mesajları bırakıldığını belirterek, “CHP’nin yolsuzlukların üzerine gitmesi elbette birilerinin gözünü korkutuyor. Önceki gün Etimesgut İlçe Başkanlığımızın kapısına ‘yaptığınızın hesabı sorulacaktır’ şeklinde tehdit mesajları içeren yazılar bırakıldı. Nereden gelirse gelsin her türlü tehdide karşı CHP’liler böyle ucuz tehditlere pabuç bırakmayacak kararlılıkta ve cesarettedir” dedi.

"KARARTMANIN PEŞİNDE"

İktidar partisinin her fırsatta Rıza Sarraf ile ilgili olayları karartmanın peşinde olduğunu iddia eden Gök, Sarraf’la ilgili verdiği soru önergelerine verilen yanıtlara değinerek şöyle devam etti:

“Rıza Sarraf’ın yurt dışı yasağının kaldırılmasından sonra -yurt dışı yasağı 16 Mayıs 2014’te kaldırılıyor - 8 Ağustos 2014’te gümrük ve ticaret başmüfettişi Mehmet Eryılmaz tarafından bir rapor hazırlanıp Gümrük ve Ticaret Bakanlığına sunulduğunu öğreniyoruz. Ancak kamuoyu olarak biz bunu 1 yıl sonra öğrendik. Yani Gümrük Bakanlığının raflarında bir rapor var, rapor sümenaltı edilmiş, raporun gereği yapılmamış, biz bu rapordan 1 yıl sonra bilgi sahibi olduk. Tam 650 sayfalık bir rapor.

Bizim bir yıl sonra haberini aldığımız raporun doğru olup olmadığını Gümrük Bakanlığına sorduk. O zamanki Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı tarafından cevaplandırılmıştır bu soru önergemiz. Bakın bu raporda neler geçiyor, ’Gümrük Bakanı Cenap Aşcı verdiği cevapta, gümrük ve ticaret başmüfettişi Mehmet Eryılmaz tarafından 8 Ağustos 2014 günlü 052-13 sayılı inceleme raporu düzenlenmiştir’ diyerek Gümrük ve Ticaret Bakanı bu raporun doğruluğunu kabul etti ve açıkladı.

"BU RAPOR NİÇİN SÜMENALTI EDİLMİŞTİR?"

Diyor ki burada bir kara para trafiği var. Bu rapor niçin sümenaltı edilmiştir? Türkiye ev ödevini iyi yapmıyor. Ev ödevimiz iyi yapılsa Rıza Sarraf bugün Amerika’da tutuklu ya da gözaltı değil Türkiye’de tutuklu olurdu. İstifa eden 4 bakan Yüce Divan’da yargılansaydı Türkiye bugün Amerika’daki yargılamada Türkiye’yi utandıracak açıklamalarla karşı karşıya kalmazdı. Kimse topu taca atmasın.”

Söz konusu rapora ilişkin soru üzerine Gök, “Deniyor ki bu iş ciddi bir iştir; bunların Türk Parasını Kıymetini Koruma Kanuna ihlal ettiği ve mevzuatımıza aykırı olduğu ifade ediliyor. Kanunlarımıza aykırı işler oluyor, diyor” dedi.

"BU RAPOR DA ES GEÇİLMİŞTİR"

“MİT raporundan sonra raporda es geçilmiş mi diyorsunuz?” sorusuna Gök, “Bu rapor da es geçilmiştir. Şimdi bunun peşindeyiz” yanıtını verdi.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN BUNDAN NİYE KORKUYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın suç duyurusunun anımsatılması üzerine Gök, “Yolsuzluklar, usulsüzlükler dünyanın her yerinde sorgulanır. Recep Tayyip Erdoğan bundan niye korkuyor? Recep Tayyip Erdoğan büyük bir algı operasyonuyla havuz medyası eliyle olayları karartmaya bizleri de sindirmeye çalışıyor. Beyhude çıkışlardır bunlar. Mızrak çuvala sığmaz” yanıtını verdi.

Etiketler :