Kuzey Kore açıkladı: ABD ve müttefiklerine saldıracağız

Kuzey Kore açıkladı: ABD ve müttefiklerine saldıracağız
Kuzey Kore delegasyonu, Rusya Senatosu sözcüsü Valentina Matvienko ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ABD ve müttefiklerine nükleer saldırı düzenleyecekleri bir bildiri iletti.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov kendilerine ulaşan bildirinin Kuzey Kore Başkanı Kim Jong-Un tarafından, Putin'e gönderildiğini fark etmediklerini belirtti. Ancak Rusya Senatosu sözcüsü söz konusu bildirinin Ekim ayında gerçekleştirilen "Parlamentolararası Birlik" toplantısında Kuzey Kore delegasyonu tarafından Rus yetkililere Vladimir Putin'e ulaştırılmak üzere teslim edildiğini belirtti.

KUZEY KORE VE ABD TOPU PUTİN'E ATTI

Sputnik International'ın haberine göre, Donald Trump, Asya gezisinde Kuzey Kore konusunda Putin'den yardım beklediğini belirtmişti. Hem Kuzey Kore'nin hem de ABD'nin topu Putin'e atması, gözleri Rusya'ya çevirdi.

Cumartesi günü Putin basın toplantısında bu konu hakkında soru sorulması üzerine "diyalog arayışları genişletilmeli, mesele diyalog ile halledilmeli" cevabını verdi.

Putin ayrıca tarafların üsluplarını yumuşatmasını tavsiye ederek, "meselenin sert bir üslupla konuşulması birçok tehlikeyi tetikleyebileceğini " söyledi.

Daha önce Kuzey Kore'ye uygulanan sert yaptırımlar hakkında "Kuzey Kore nükleer gelişme konusunda kararlı, nükleer silahlarından vazgeçmek yerine çimen yemeyi bile tercih edebilirler" diyerek ABD öncülüğünde Kuzey Kore'ye karşı uygulanan ekonomik yaptırımlar ile ülkenin nükleer gelişmelerine engel olunamayacağını belirtmişti.

Etiketler :