Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi karıştı! Muhalefet binaları ateşe verildi!

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi karıştı! Muhalefet binaları ateşe verildi!
Akşam saatlerinde Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Parlamentosu'ndan silah sesleri geldiğini belirtildi. Barzani taraftarlarının gerginlik yaşanmasına neden olduğu ve bazı göstericilerin parlamento binasını bastıkları iddialar...

Akşam saatlerinde Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Parlamentosu'ndan silah sesleri geldiğini belirtildi. Barzani taraftarlarının gerginlik yaşanmasına neden olduğu ve bazı göstericilerin parlamento binasını bastıkları iddialar arasında. Ayrıca bölgeden gelen son bilgilere göre, Zaho'daki Goran ve Talabani Partisinin (KYB) büroları ile Talabani'ni partisine bağlı aşti (barış) radyosu Barzani'nin sempatizanları tarafından yakıldı.

Bugün Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin yetkilerinin diğer mercilere devredilmesi gündemiyle toplanan Kürt Parlamentosu’nda kapalı oturum gerçekleştirildi. "1 Kasım itibarıyla süresi dolan başkanlık görevime devam etmek istemiyorum" diyen Barzani'nen mektubu okundu.

Barzani'nin yetkilerinin hükümet, Parlamento ve Adalet Konseyi'ne devredilmesi kararı oy çokluğuyla kabul edildi. Akşam saatlerinde Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Parlamentosu'ndan silah sesleri geldiğini belirtildi. Barzani taraftarlarının gerginlik yaşanmasına neden olduğu ve bazı göstericilerin parlamento binasını bastıkları iddialar arasında.

Goran Hareketi Barzani'nin partisini sorumlu tutuyor

Öte yandan,  Kuzey Irak parlamentosu başkanı yaptığı açıklamada, "Milletvekillerinin ve gazetecilerin hayatlarının tehlikeye girmesinden  göstericiler sorumludur" dedi. Goran Hareketi ise,parlamentonun göstericiler tarafından basılmasından Barzani'nin partisini sorumlu tuttu.  Göstericilerin hedefinde muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi milletvekillerinin olduğu ileri sürülüyor. Goran hareketi milletvekillerinin hayatlarının tehlikede olduğu da iddia ediliyor. Göstericiler, Barzani'ye muhalif olan NRT TV ekibine de saldırdı. Yaralılardan birinin durumunun kritik olduğu belirtiliyor.

Son olarak, Zaho'daki Goran ve Talabani Partisinin (KYB) büroları ile Talabani'ni partisine bağlı aşti (barış) radyosu binaları ateşe verildi.

[video width="640" height="360" mp4="http://halktv.com.tr/wp-content/uploads/2017/10/Erbil-karisti.mp4"][/video]

[video width="640" height="360" mp4="http://halktv.com.tr/wp-content/uploads/2017/10/Kuzey-Irak.mp4"][/video]

ÖZDEMİR HÜRMÜZLÜ/KERKÜK

Etiketler :