Kutlu Doğum Haftası'nın tarihi bir kez daha değişiyor!

Kutlu Doğum Haftası'nın tarihi bir kez daha değişiyor!
Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Mevlid-i Nebi Haftası'nın (Kutlu Doğum Haftası) artık Hicri Takvime göre kutlanacağını açıkladı.KUTLU DOĞUM HAFTASI GİTTİ, MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI GELDİKutlu Doğum...

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Mevlid-i Nebi Haftası'nın (Kutlu Doğum Haftası) artık Hicri Takvime göre kutlanacağını açıkladı.

KUTLU DOĞUM HAFTASI GİTTİ, MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI GELDİ

Kutlu Doğum Haftası olarak bilinen Mevlid-i Nebi Haftası kutlamalarını sabit bir tarihe alan Hükumet bu kararında değişikliğe gitti. Buna göre Kutlu Doğum Haftası, artık Miladi değil, Hicri Takvime göre kutlanacak. Kutlu Doğum Haftası, 14 Nisan ile 20 Nisan arasında sabitlenmişti.

2018'DEN İTİBAREN

Hükumet Sözcüsü Bozdağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı yeni bir kararla, Peygamber Efendimizin doğduğu, dünyamızı ve alemleri şereflendirdiği günün içinde yer aldığı hafta, 'Mevlid-i Nebi Haftası' adıyla Miladi Takvime göre değil, Hicri Takvime göre kutlanacaktır. Önümüzdeki hafta bu konudaki yönetmelik değişikliği yayınlanacak ve 2018'den itibaren de Hicri Takvime göre Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği hafta, 'Mevlid-i Nebi Haftası' adıyla kutlanmaya başlanacaktır.'' dedi.