Kudüs açıklamasının ardından çatışmalar başladı

Kudüs açıklamasının ardından çatışmalar başladı
ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü başkent olarak tanıma kararının ardından yapılan çağrılar sonucu bölgede bugün gerginlik yaşanıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü başkent olarak tanıma kararının ardından yapılan çağrılar sonucu bölgede bugün gerginlik yaşanıyor. Öfke Günü olarak yapılan çağrılar sonucunda ilk çatışmalar yaşanmaya başladı. Batı Şeria'da İsrail polisi göstericilere çok sert müdahale etti.

Kudüs açıklamasının ardından çatışmalar başladı

Reuters haber ajansının aktardığı fotoğraflarda Batı Şeria’daki Bethlehem’de bir araya gelen göstericilere İsrail askeri sert müdahale etti.

İsrail, öfke günü olarak ilan edilen Cuma günü Mescid-i Aksa’ya girişleri açan İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, “Bölgede bir sorun yaşanacağına dair bir ibare yok dolayısıyla yaş sınırı yok. Eğer bir gösteri yaşanırsa derhal müdahale ederiz” açıklamasını Reuters’a yapmıştı.

Geçmişte bölgede yaşanan gerginliklerde camiye erişim engelleniyor ya da yaş sınırı getiriliyordu. Hamas lider İsmail Haniye Trump’ın açıklaması sonrasında yeni bir intifada çağrısı yapmış ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da şiddet içeren bir gösteriye destek vereceğini duyurmuştu.

Öfke Günü dolayısıyla yapılan çağrılar sonucunda Ramallah’ta da toplanan grubu dağıtmak için İsrail askeri biber gazı, tazyikli su ve plastik mermiyle müdahale etti.

Etiketler :