Kremlin Sözcüsü: Kayıplar duygusal bir hareket

Kremlin Sözcüsü: Kayıplar duygusal bir hareket
Ruble dolar yaklaşık yüzde 5 değer kaybederken ülkenin RTS endeksi yüzde 4'ten fazla düşüşle Ağustos 2017'den bu yana en düşük seviyeye geriledi

Ruble dolar yaklaşık yüzde 5 değer kaybederken ülkenin RTS endeksi yüzde 4'ten fazla düşüşle Ağustos 2017'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskoc, Rus varlıklarının fiyatlarında görülen değer kaybının duygusal bir hareket olduğunu, bunun bir düzeltmesinin olacağını söyledi.

Ruble, ABD’nin bazı Rus oligarklarına ve varlıklarına uyguladığı yaptırımlar nedeniyle dün üç yılın en büyük günlük düşüşünü yaşamıştı. Dün Rus şirket hisselerinde de ABD yaptırımlarının ülkenin en büyük şirketlerini hedef alması sonrası sert kayıplar yaşanmıştı.

ABD, Cuma günü 2016 yılı başkanlık seçimlerine müdahale etmekle suçladığı Rusya’yı cezalandırmak amacıyla, 24 Rus devlet yetkilisi ve işadamı ile 14 kuruma karşı yeni yaptırımlar getirmişti.

SON İKİ YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Ruble, dolar karşısında TSİ 11.14 itibariyle yüzde 4.73 düşüşle 63.4123 seviyesinde bulunuyor. Ruble euro karşısında ise 78.43 seviyesine gerileyerek Nisan 2016’dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Rus hisse senedi endeksleri de ilk işlemlerde artıda açıldıktan sonra düşüş kaydetti.

Ruble yatırımcıların Rusya’nın en büyük iş adamlarından bazılarını hedef alan yeni ABD yaptırımlarına tepki göstermesiyle dün üç yıldan fazla uzun sürenin en büyük günlük düşüşü kaydetti.

Rusya’nın devlet borcunu iflasa karşı sigortalamanın maliyetini gösteren kredi iflas takası primleri (CDS) dünkü kapanışa kıyasla 6 baz puan yükselerek altı ayın en yüksek seviyesi olan 144 baz puana çıktı.

“DUYGUSAL BİR HAREKET”

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskoc, Rus varlıklarının fiyatlarında ABD’nin bir grup Rus iş adamına yaptırımlarından sonra görülen değer kaybının duygusal bir hareket olduğunu, bunun bir düzeltmesinin olacağını söyledi.

Peskov düzenlediği basın toplantısında, “Piyasada güçlü negatif trendler var. Bu kısmen piyasa trendlerinden kısmen de yaptırımların duygusal etkisinden olabilir. Bir düzeltme olacaktır” diye konuştu.

REUTERS-FOREKS

Etiketler :