Kredi kartında "internet alışverişi" için onay süresi uzatıldı

Kredi kartında "internet alışverişi" için onay süresi uzatıldı
Kredi kartlarının internetten kullanımına devam edebilmesi için kart kullanıcılarının, yarına kadar onay vermesi gerekiyordu. Bu süre yıl sonuna kadar uzatıldı.

Kredi kartlarının internet kullanımına devam edilebilmesi için onay verilmesi gerekiyordu ve süresi 17 Ağustos 2017'ye kadardı. Fakat bu tarihin dolmasına saatler kala 31 Aralık 2017'ye kadar uzatıldı. 2018'den itibaren onay verilmeyen kredi kartların internet kullanıma izin verilmeyecek.

Yapılan bu uzatmanın arkasında, banka ve kredi kartı kullanıcılarının büyük çoğunluğunun halen bankalarından bun onayı vermemiş olması etkili oldu. Bunun internet ticaretinde büyük kayba yol açacağını öngören Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) da süreyi uzattı.

Konuyla ilgili BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben de, banka kartlarının elektronik ticarette kullanılabilmesi için kart hamilinin talebinin alınması şartı getirdiklerini ve bankalardan 17 Ağustos'a kadar bunun tamamlanmasını istediklerini hatırlatarak, "e-ticarette herhangi bir yavaşlamaya sebebiyet vermemek için hem bankalarımızın görüşlerini hem de gelen taleplerini aldık ve kurul olarak bu süreyi 31 Aralık 2017'ye kadar uzattık." dedi.

Etiketler :