Koruma altındaki çocuklara dini kamp

Koruma altındaki çocuklara dini kamp
Devlet koruması altındaki çocukları kapsayan kampta “Kuran-ı Kerim, batıl inançlar, şükür” konuları işlendi. Değerler Eğitimi Kampı adı verilen etkinlikte çocuklara, manevi ve ahlaki değerlere yönelik eğitimlerin verildiği belirtildi.
Devlet koruması altındaki çocukları kapsayan kampta “Kur-an-ı Kerim, batıl inançlar, şükür” konuları işlendi. Değerler Eğitimi Kampı adı verilen etkinlikte çocuklara, manevi ve ahlaki değerlere yönelik eğitimlerin verildiği belirtildi.

Birgün'de yer alan habere göre; Nakşibendi Tarikatı’na yakınlığı ile bilinen “Muradiye Kültür Vakfı” başta olmak üzere birçok dini vakıfla iş birliği anlaşması imzalayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu kez de Diyanet İşleri Başkanlığı’yla ortaklaşa “Değerler Eğitimi Kampı” düzenledi. Kastamonu’da düzenlenen ve 16 ilden 157 çocuğun katılımıyla gerçekleşen eğitim kampında Diyanet’in görevlendirdiği din görevlileri eğitimci olarak görev aldı. Devlet koruması altındaki çocukların katıldığı kampta verilen eğitimler arasında, “Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, Kur-an’ı Kerim, şükür, batıl inançlar, tatlı dil ve güler yüz” gibi konular yer aldı.

13 İLA 18 YAŞ ARASINDA ÇOCUKLAR KATILIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 2011 yılında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen eğitime 13 ila 18 yaş arasındaki çocukların katıldığı öğrenildi. Din görevlilerinin yanı sıra çocuk alanında çalışan meslek elemanlarının da eğitimci olarak yer aldığı etkinliğin amacı, “Çocuk bakım kuruluşlarında kalan çocuklar için günlük hayatta kullanabilecekleri ve yaşlarına göre indirgenmiş bir anlatımla dini, manevi ve ahlaki değerlere yönelik eğitimler verilmesi” ifadeleriyle açıklandı.

ŞÜKÜR, KANAATKARLIK VE SABIR

Kapsamının ve içeriğinin çocuklara göre düzenlendiği savunulan ve çocuklara günlük hayatta kullanabilecekleri bilgileri aktarmak iddiasında olan eğitimde işlenen konulardan biri de çocuk istismarı oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, din görevlilerinin “mahremiyet bilinci”ni anlattığı eğitimlerin sürekli hale getirileceği ifade edildi. Benzer eğitimlerin kamu kuruluşlarında görev yapan personele yönelik olarak da düzenleneceği bildirildi. Koruma ve bakım altındaki çocukların “hayata kazandırılması” amacıyla verilen eğitimlerin konu başlıkları arasında “Şükür, kanaatkarlık, sabır, Allah sevgisi, ibadetin kazandırdıkları, temel ilmihal bilgileri” yer aldı.

Etiketler :