Koreli Ayla, manevi babası Süleyman Dilbirliği'ni hastanede ziyaret etti: Gözyaşlarına boğuldu

Koreli Ayla, manevi babası Süleyman Dilbirliği'ni hastanede ziyaret etti: Gözyaşlarına boğuldu
Kore Savaşı sırasında küçük bir kızı kurtarma öyküsünün anlatıldığı "Ayla" filminin galasından sonra Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Süleyman Dilbirliği'ni ziyaret eden gerçek Ayla, duygusal...

Kore Savaşı sırasında küçük bir kızı kurtarma öyküsünün anlatıldığı "Ayla" filminin galasından sonra Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Süleyman Dilbirliği'ni ziyaret eden gerçek Ayla, duygusal anlar yaşadı. Kendisini savaşın ortasındayken kurtaran ve babalık yapan Süleyman Dilbirliğini gören Koreli Ayla, gözyaşlarına hakim olamadı.

EVLADININ GELİŞİNİ HİSSETTİ

'Ayla' filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarılan Koreli Eunja Kim, filmin galasından sonra Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan manevi babası Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği'ni tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Koreli Ayla'ya, ziyarette İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Kayabaşı eşlik etti. Yılmaz, yaptığı açıklamada, bir evladın babasına duyduğu özlemin hüzünlü sahnesine tanıklık ettiğini anlatarak, "Kim, hastane odasına girer girmez manevi babasının ellerine sarıldı, sonrasında çok ağladı. Çok hüzünlü bir sahneydi. Kim, ellerine sarılırken manevi babası da tepki verdi. Hatta oradaki bir görevli, 'şimdiye kadar hiç tepki vermiyordu. Demek ki, evladının gelişini hissetti. Müspet bir durum oluştu' dedi. Kim, çok masumdu ve acı ile manevi babasının ellerini uzun süre bırakmadı" diye konuştu.

65 YILIN ARDINDAN KAVUMUŞLARDI

Koreli Kim, çok küçük yaşlarda manevi babası Süleyman Astsubay'dan ayrıldıktan sonra ömrünü hep onu özleyerek geçirdiğini, ilk fırsatta bir ziyaret gerçekleştirerek bu hasrete son vermek istediğini söylemişti. Ayla ve Süleyman Dilbirliği 65 yıl sonra tekrar kavuşmuşlardı. 93 yaşındaki Süleyman Dilbirliği, kısa bir süre önce solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda tedaviye alınmıştı.

Etiketler :