Köpeği kasten ezip öldüren o cani nasıl serbest kaldı? İşte cevabı!

Köpeği kasten ezip öldüren o cani nasıl serbest kaldı? İşte cevabı!
Antalya'da bir köpeği üzerine aracını sürerek öldüren kişinin serbest kalışının temeli 2014 yılına dayanıyor.

ÖZEL HABER: CAN COŞKUN

Antalya'da aracıyla bir köpeği bile isteye ezerek öldüren E.K. adlı kişinin serbest kalması tepki toplamıştı. Görüntülerde aracıyla önce bir köpeği ezmeye çalışan saldırgan, daha sonra aracını öteki köpeğe doğru sürerek altına almıştı.

Hakkında "trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" ve 'hayvana eziyet' suçlarından işlem yapılan E.K. serbest bırakıldı.

O CANİ ASLINDA 2014'TE KURTULDU

Yasaya göre hapis cezası yerine adli para cezasıyla serbest kalan E.K.'nın yararlandığı yasa boşluğunun 2014'te giderilmeye çalışıldığı ancak engellendiği ortaya çıktı.

'HAPİS CEZASI' İSTEYEN KANUN TEKLİFİ 2014'TE AKP TARAFINDAN ENGELLENMİŞ

Hayvanları kasten öldürenlere dahi para cezası verilmesi nedeniyle hayvan hakları dernekleri tarafından bilgilendirilen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın 2014 yılında konuyla ilişkin kanun teklifi verdiği ortaya çıktı. Havutça'nın 18 Şubat 2014 tarihinde verdiği kanun teklifinde, "hayvanları kasten öldürmek" suçuna 1 ile 3 yıl arası hapis cezası istenmişti. Bu kanun teklifinin Genel Kurul'a dahi gelmediği ortaya çıktı.

Halk TV'ye konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Hapis cezası verilmesiyle ilgili teklifim Genel Kurul'a dahi getirilmedi. AKP'nin kendi özel öncelikleri tartışılırken hayvan hakları hakkındaki bu teklif dikkate alınmadı. Yasa teklifini hazırladım, hayvanların kasten öldürülmesi ve eziyet edilmesi karşılıksız kalmasın istedim ama buna engel olundu. Bugün sonuç ortada" diye konuştu.

"HEM GENEL KURUL'A HEM DE ADALET KOMİSYONU'NA TAŞIYACAĞIM"

Bu dönem Adalet Komisyonu üyesi olduğunu belirten Havutça, komisyonda olmanın avantajını kullanarak 1 Ekim'de Meclis açılır açılmaz komisyon başkanı ile konuşarak Antalya'daki olayda hapis cezası verilememesini komisyon gündemine aldıracağını söyledi. Havutça, konuyla ilgili yeni bir kanun teklifi hazırlayıp, bu olay özelinde bir farkındalık yaratarak bu kez yasayı değiştirmeyi umduğunu da belirtti.

İşte AKP'nin Genel Kurul'a dahi almadığı, bugün yürürlükte olsa Antalya'da köpeği ezerek öldüren caninin serbest kalmasını engelleyecek yasa teklifi:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[embed]http://halktv.com.tr/videolar/cani-ifadesinde-kopekler-aracima-saldirdi-deyip-serbest-kalmis-goruntulerde-tek-saldirgan-var[/embed]

Etiketler :