Komünist Belediye'den Uluslararası Sanat Günleri'ne davet: Baskılara inat, yaşasın sanat!

Komünist Belediye'den Uluslararası Sanat Günleri'ne davet: Baskılara inat, yaşasın sanat!
Tunceli'nin Ovacık ilçesi Belediye Başkanı "komünist" başkan Fatih Mehmet Maçoğlu, 29 Temmuz’da başlayacak Ovacık'taki Sanat Günleri etkinliğine davet çağırısı yaptı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Belediye Başkanı "komünist" başkan Fatih Mehmet Maçoğlu, 29 Temmuz’da başlayacak Ovacık'taki Sanat Günleri etkinliğine davet çağırısı yaptı. Çağrıda tüm doğa ve sanatseverleri festivale davet eden belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, festivalin bir ilk olacağını ve geleneksel hale getirileceğini kaydetti. Bu tarz etkinliklerin baskı, yasak ve sansürün tavan yaptığı, toplumsal baskı ve sınırlandırmaların arttığı bir dönemde yapılmasının çok daha anlamlı olduğunu kaydeden Maçoğlu “Bu sene Munzur Kültür Festivali 17'inci kez gerçekleştirilecek. Dersim’in bu festivallere dair bir tecrübesi, bir alt yapısı var. Sanat Günleri gibi bu tarz etkinliklerin herkesin korkutulduğu, sessizleştiği, sustuğu bir dönemde yapılması çok daha anlamlı" dedi.

‘Halk için sanat’ yapmaya devam edeceklerini ifade eden Maçoğlu uluslararaıs bir sanat yapma fikrinin nasıl ortaya çıktığını ise şöyle anlattı: “Neler yapabiliriz diye konuştukça böyle bir fikir çıktı ortaya. Evet, Ovacık önemli çünkü sadece üretimiyle değil, aynı zamanda sanatla ve eğitim başarısıyla da ön plana çıkan bir ilçe burası. Türkiye’de, yerellerin yaşam alanlarına dair yapabileceği birçok şeyi göstermeyi amaçlıyoruz. Ve bu anlamda da Uluslararası Sanat Günlerinin ilkinin yapılması kararı hepimizi heyecanlandırdı.”

ONLARCA FARKLI ATÖLYE VE ETKİNLİK YAPILACAK

Çok sayıda gazeteci, yazar, aydın ve sanatçının da yer alacağı 1. Uluslararası Ovacık Sanat Günleri'ndeki atölye ve etkinliklerde yer alacak isimlerden bazıları şöyle; Fuat Saka, Menderes Samancılar, Feryal Öney, Sunay Akın, Kemal Kahraman, Erdal Erzincan, Banu Güven, Ertuğrul Mavioğlu, İbrahim Varlı, Kemal Dinç, Volga Sorgu, Şükrü Aslan, Sibel Özbudun.

Sanat Günleri 29 Temmuz’da başlayacak 17’inci Munzur Doğa ve Kültür Festivali’yle ortak bir çalışma. Sanat Günleri ile ilgili bilgi ve gelişmeler ovaciksanat.org adresinde edinilebilir.

Etiketler :