Komşu'da Tarihi Referandum Sonuçları Açıklanıyor!

Komşu'da Tarihi Referandum Sonuçları Açıklanıyor!
Yunanistan'da yapılan referandum için oy verme işlemi sona erdi, ilk sonuçlara göre 'hayır' oranı yüzde 60Yunan vatandaşları 41 yıl sonra bir halk oylaması için sandığa gitti. Yunanistan’da oyların yüzde 10′u sayıldı,...

Yunanistan'da yapılan referandum için oy verme işlemi sona erdi, ilk sonuçlara göre 'hayır' oranı yüzde 60

Yunan vatandaşları 41 yıl sonra bir halk oylaması için sandığa gitti. Yunanistan’da oyların yüzde 10′u sayıldı, ilk sonuçlara göre ‘hayır’ oranı yüzde 59.8, ‘Evet’ oranı ise yüzde 40. Yunan ANT televizyonu, ülkede bugün yapılan referanduma katılım oranının yüzde 65′i bulduğunu tahmin ediyor. Ocak ayında Syriza’nın kazandığı seçimlerde katılım oranı yüzde 64 olarak gerçekleşmişti. Yunan vatandaşlar kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları hükümetin kabul edip etmemesi konusunda karar vermek üzere sandığa gitti. Sonuçların Türkiye saati ile 21.00′da netleşmesi bekleniyor.

SİBER SALDIRILAR PÜSKÜRTÜLDÜ

Savunma Bakanı Panos Kammenos, “Yunanlar tehdide boyun eğmez, demokrasi kazandı” açıklamasını yaparken; Hükümet Sözcüsü Gabriel Sakellaridis ise kreditörlerle müzakerelerin hemen başlaması ve iki gün içerisinde tamamlanması gerektiğini söyledi. İçişleri Bakanı Voutsis, referandum sonuçlarına yönelik siber saldırının püskürtüldüğünü açıkladı

MEDYAYA SERT SÖZLER

Maliye Bakanı Varufakis, 24 saat içinde anlaşma olacağını söylediği yönündeki iddiaları reddetti. Twitter hesabından bir açıklama yapan Varufakis, “24 saat içinde anlaşma olabilir dedim ancak zehirli medyamız 24 saat içinde anlaşma olacağı tahmini yapmışım gibi haberleştirdi. Çık bakalım işin içinden” dedi.

MERKEL VE HOLLANDE YARIN BİR ARAYA GELİYOR

Reuters’in haberine göre, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Pazartesi akşamı, referandum sonrası Yunanistan’ın durumunu görüşmek üzere bir araya gelecek.

Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Fransa Cumhurbaşkanı ile TSİ 19:30′da yapılacak ve akşam yemeği sırasında da sürecek görüşmeler, Yunanistan referandumu sonrası ortak durum değerlendirmesi ve Almanya ve Fransa arasında konu hakkında yakın işbirliğinin sürdürülmesi hakkında olacak” dedi.

Sözcü