Kobranın ısırdığı illüzyonist Aref yoğun bakımda

Kobranın ısırdığı illüzyonist Aref yoğun bakımda
Kamuoyunda illüzyon gösterileriyle bilinen İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri'yi, şovlarında kullandığı 'kobra' cinsi yılan ısırdı

Kamuoyunda illüzyon gösterileriyle bilinen İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri'yi, şovlarında kullandığı 'kobra' cinsi yılan ısırdı. Ghafouri'nin tedavisi yoğun bakımda devam ederken, sağlığına kavuşabilmesinin panzehirin bulunmasına bağlı olduğu bildirildi. 

7 yıl önce Acun Ilıcalı'nın “Yetenek Sizsiniz” programındaki illüzyon gösterileriyle tanınan Aref Ghafouri, bir süredir Antalya'daki beş yıldızlı otellerde gösterisine devam ediyordu. Dün öğle saatlerinde gösteri için hazırlık yapan Aref Ghafouri'yi 'kobra' cinsi yılan sağ el bileğinden ısırdı. Aref, bağladığı bir bezle zehrin vücuduna yayılmasını engelleyen Rus asistanı Yana Vinter ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti.

PANZEHİR SADECE MISIR VE FRANSA'DA BULUNUYOR

Yılan ısırma ünitesinde ilk tedavisi yapılan Aref Ghafouri’nin kolunda kısmı komplikasyon tespit edildi. Kobra panzehirinin Türkiye'de olmaması nedeniyle, Antalya Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür’ün girişimleriyle konu Sağlık Bakanlığına bildirildi. Dünyada sadece Mısır ve Fransa'da bulunan panzehirin getirtilmesi için girişimler sürüyor. Ancak Mısır’daki panzehirin Antalya'ya ulaşma süresinin 24 saati aşabileceğini belirten Aref Ghafouri, tedavi için Mısır'a sevk edilmeyi istedi.

KAHİRE BÜYÜKELÇİLİĞİ HAREKETE GEÇTİ

Aref Ghafouri’nin yakınlarının temin ettiği özel uçak ise sabah saatlerinde Antalya’ya geldi. Mısır'ın Türk vatandaşlarına uyguladığı vize nedeniyle ambulans uçak hareket edemedi. Dışişleri Bakanlığı ve Kahire Büyükelçiliği de Aref için harekete geçti.

Öte yandan, Aref Ghafouri'nin gösteride kullandığı kobra yılanıyla 3 yıl önce çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından, ‘Ölümle hiç bu kadar yakın olmadım’ notuyla paylaştığı görüldü.

'KENDİ İSTEĞİ VE İMKANKANLARIYLA MISIR'A GÖNDERİLDİ'

Sağlık Bakanlığı, kobra yılanı tarafından ısırılan Aref Ghafouri'nin, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanları ile tedavisi devam etmek üzere Mısır'a gönderildiği kaydedildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Aref Ghafouri, yılan ısırması hadisesi üzerine hemen Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış ve tedavisine başlanmıştır. Sağlık Bakanlığı ilgili birimleri vasıtası ile yılan zehirlenmelerine karşı antidot temini için hemen harekete geçmiştir. Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda antidotun Mısır’da olduğu bilgisine ulaşılmış, hasta kendi bilgisi ve isteği ile Mısır’a gitmek üzere özel bir firmadan uçak ayarlaması yapmıştır" denildi.

Mısır’ın gerekli vize işlemlerinde ağır hareket etmesi üzerine Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun antidot temini için Fransa ile temasa geçtiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yapılan çalışmalar neticesinde, reçete, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Fransa’daki Pasteur Enstitüsü’ne ulaştırılmış, ancak adı geçen kuruluşun antidot üretimini 3 yıl önce sonlandırdığı anlaşılmıştır. Buna rağmen, Fransa’da antidot olup olmadığı araştırmasına devam edilmiştir. Bu arada, Dışişleri Bakanlığı ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün Mısır’la yürüttüğü çalışmalar sonuç vermiş, hastanın Mısır’a nakli hususunda engeller kaldırılmıştır."

Aref Ghafouri'nin genel durumu hakkında ise şöyle denildi:

"Hastaya, kobra ısırığı maruziyetinden dolayı antidotunun uygulanması gerekmektedir. Kraciğer ve böbrek fonksiyon testleri diğer kan tetkikleri normaldir ve vitalleri stabil izlenmiştir. Sağ ön kolda şişlik ödem mevcut olup, nekroz yoktur. Aref Ghafouri, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanları ile Mısır’da tedavisi devam etmek üzere özel ambulans uçakla sevk ve nakil edilmiştir."

 

Etiketler :