KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay gözaltına alındı

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay gözaltına alındı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din işleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, FETÖ soruşturması kapsamında Diyarbakır' da gözaltına alındı. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, İlahiyat Fakültesi'ndeki arkadaşlarını ziyaret etmek üzere geldiği Diyarbakır'da, FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınarak Mersin'e götürüldü.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki arkadaşlarını ziyaret etmek üzere Diyarbakır'a gelen KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Diyarbakır'da bir arkadaşının evindeyken gözaltına alınan Atalay'ın 3 gün Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulandıktan sonra, bugün sabah saatlerinde soruşturmanın yürütüldüğü Mersin'e götürüldüğü bildirildi.

KKTC’DEKİ FETÖ ABİSİNE 2013’TE REFERANS MEKTUBU VERMİŞ

Mersin’de yürütülen FETÖ davası kapsamında ifadesi alınmak üzere Diyarbakır’da gözaltına alınan KKTC Din İşleri Dairesi Başkanı (Kıbrıs müftüsü) Talip Atalay’ın adı, geçen ay KKTC’de yürütülen FETÖ soruşturmasında da geçmişti.

FETÖ’nün KKTC abisi olduğu iddiasıyla Lefkoşa'da tutuklanan Selçuk Genç’e doktora eğitimi görmesi için referans mektubu verdiği ortaya çıkan Atalay, işlemin rutin ve bir çok kişiye verilen bir belge olduğunu belirterek, “Söz konusu şahsa verilen referans mektubu, 2013 tarihlidir. O dönemde, FETÖ’nün suç örgütü olduğu bilinmiyordu” diye kendini savunmuştu.

Etiketler :