Kılıçdaroğlu'ndan pazar hamlesi

Kılıçdaroğlu'ndan pazar hamlesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pazar günü olmasına rağmen mesaisine devam etti. CHP Genel Merkez’ine geçen Kılıçdaroğlu, Muğla Bodrum’dan gelen aday adaylarıyla buluştu.

CHP’de 18 Aralık Salı günü yapılacak PM toplantısı öncesi baş döndüren bir trafik yaşanmaya başlandı.

Salı günü yapılacak toplantıda birçok ilin adaylarını belirleme konusunda son noktayı koymayan hazırlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’da büyükşehir adayını belirlemesinin ardından ilçe belediye başkan adayları için de düğmeye bastı.

BODRUM TERCİHİNİ AÇIKLADI

Kılıçdaroğlu, birkaç gün önce Muğla’da Büyükşehir aday olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile buluşarak, yola devam etmesini istemişti. Kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yapan Kocadon ise bu teklifi kabul etmişti.

ADAY ADAYLARIYLA BULUŞTU

DÜZGÜN HABER’in edindiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu Paza günü olmasına rağmen bu kez partisinden Bodrum Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulunan isimlerle buluştu. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da hazır bulundu.

İLK KEZ BUNU YAPIYORUM

Bodrum aday adaylarını makamında kabul eden Kılıçdaroğlu, ilk kez aday adaylarıyla buluştuğunu belirterek, “İlk kez böyle bir toplantı yapıyorum. Çünkü Büyükşehirde Osman Gürün Bey, Bodrum’da Mehmet Kocadon Bey, Marmaris’de ise Ali Acar ile yola devam etmek istiyoruz. Evet, geçmişte bazı sorunlar yaşanmış olabilir ama Muğla’da partimizin yararı için böyle bir karar verdik. Bu karar sizi üzebilir, kırılabilirsiniz ama ülkemiz için hepinizin bunu anlayışla karşılayacağınıza inanıyorum. Bu konuda özverili davranmanız için sizi davet ettim” diyerek, gelen isimlere Bodrum ve Marmaris adayını resmen ilan etti.

BOYNUMUZ KILDAN İNCE AMA…

Kılıçdaroğlu’nun talebi üzerine toplantıya katılan CHP’nin Bodrum Belediye Başkan adaylarından bazıları, “Kararınıza saygı duyuyoruz. Partimiz için çalışmaya devam ederiz. Boynumuz kıldan ince ama İYİ Parti’den adaylık başvurusunda bulunan Mehmet Tosun’un aday olması durumunda sorun yaşayabiliriz. Tosun, yıpranan bir isim değil. Oylar oraya kayabilir. O yüzden kararınızı bu çerçevede gözden geçirmekte yarar var” bilgisini aktardıkları öğrenildi.

O İSİMLERLE DEĞERLENDİRME YAPACAK

Kılıçdaroğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yeniden gösterilen Osman Gürün ve milletvekilleriyle yarın toplantı yapacağını belirterek, “Bu uyarılarınızı o toplantıda değerlendireceğim. Ama kararımızı saygıyla karşıladığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diyerek toplantıyı sonlandırdığı öğrenildi.

SALI GÜNÜ İLAN EDİLEBİLİR

Eğer yarın yapılacak kritik toplantıda farklı isimler üzerinde uzlaşmaya varılmazsa 18 Aralık Salı günü yapılacak PM toplantısında Bodrum’da Mehmet Kocadon, Marmaris’de ise Ali Acar yeniden belediye başkanı olarak ilan edilecek.

Etiketler :