Kılıçdaroğlu: İstanbul'a girişimizin engellenmesi gibi bir çılgınlığın...

Kılıçdaroğlu: İstanbul'a girişimizin engellenmesi gibi bir çılgınlığın...
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün 17. gününde İStanbul'a doğru emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün 17. gününde İStanbul'a doğru emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, "İstanbul'a girişimizin engellenmesi gibi bir çılgınlığın yapılacağını düşünmüyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlattığı "adalet yürüyüşü"nün 17'nci gününde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu "Kortejin İstanbul'a girişine izin verilmemesi durumunda tavrınız ne olur?" sorusuna "İstanbul'a girişimizin engellenmesi gibi bir çılgınlığın yapılacağını düşünmüyorum" yanıtını verdi.

"Türkiye, tarihinde ilk kez bir sivil darbeyle karşı karşıya"

"Bugün geldiğimiz noktada iktidar yargıyı sopa olarak kullanıyor, bütün muhaliflerini hapse atıyor. İnsanlar açlık grevlerine başladıkları için hapse atıldı. 156'nın üstünde gazeteci hapiste. Pek çok öğretim üyesinin görevine son verildi. Bütün bunlar, 20 Temmuz darbesinden sonra oldu. Şu anda Türkiye tarihinde ilk kez bir sivil darbe ile karşı karşıya. Türkiye aynı zamanda bir parti devletiyle karşı karşıya. Dolayısıyla parti devletinde bir kişinin iradesi geçerli. Ve biz bu acı tabloyla karşı karşıyayız. Bunu değiştirmek için, adalet için yürüyoruz."

Cumhuriyet gazetesinde yer alan bir haberde, AKP'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü' ile ilgili anket yaptırdığı ve ankette toplumun çoğunluğunun yürüyüşe destek verdiği, halkın yüzde 76'sının ise 'Türkiye'de adalet olmadığı' görüşünü belirttiği aktarılmıştı.

"Sadece adalet istiyoruz"

Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü' kortejinin İstanbul'a girişine izin verilmemesi durumunda tavrınız ne olur?" sorusuna ise "İstanbul'a girişimizin engellenmesi gibi bir çılgınlığın yapılacağını düşünmüyorum. Çünkü biz kimseye zarar vermek istemiyoruz. Biz sadece ve sadece adalet istiyoruz" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu öncülüğünde süren ‘Adalet Yürüyüşü'nün, 9 Temmuz Pazar günü Berberoğlu'nun tutuklu bulunduğu cezaevinin yer aldığı İstanbul Maltepe'de yapılacak geniş katılımlı bir miting ile tamamlanması planlanıyor.

Aktüel gazetesi yazarı Ersoy Dede, yürüyüşün İstanbul ayağıyla ilgili olarak şunları söylemişti:

"En iyi ihtimal işlerin çığırından çıktığı istihbaratını alırsa devlet kimseyi İstanbul'a sokmaz.. Olur-biter.. Size tam konum da bildireyim isterseniz… TEM'de, İzmit- Körfez turnikeleri yakınlarında ve Derince geçişindeki Bölge Trafik Müdürlüğü önünde bir de D-100'den TEM'e giriş Dilovası'nda çizgiyi çekerler.. Oradan 'mal mal' bakarsınız Maltepe'ye doğru.. Ne yapacaksınız?.. Yolu kesen güvenlik güçleriyle mi çatışacaksınız?. Cezaevine temsili bir heyet istenir basın açıklaması yapması için, o heyet gider cezaevi önünde açıklamasını yapar, oradan ayrılır.. İkinci bir 'Gezi' denemesi hayal edenler de, böyle bir girişimden endişe duyanlar da, Gezi kalkışması sürecinde yaşananları getirsinler akıllarına… Geçti o günler…" 

Etiketler :