Kılıçdaroğlu: Adayımızı eşim dahi bilmiyor

Kılıçdaroğlu: Adayımızı eşim dahi bilmiyor
Erken seçim nedeniyle gözler adayını açıklaması beklenen CHP'de, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine adayın kim olduğunu soranlara Parti Meclisi'ni işaret etti.

KIlıçdaroğlu Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

15 yıldır yönetiyorlar, bakın işsizlik artıyor. Tarım çöktü, sanayi çöktü. Demokrasiden vazgeçerseniz, sermaye kaçışını özendirirsiniz bir anlamda. Faiz lobisi Türkiye Cumhuriyeti’ni şu anda resmen şantaj uygulayarak, ‘faizi yükselt, dolar getireceğim, yükseltmezsen getirmeyeceğim’ diyor. Herkes mağdur. Ve herkes gelecekten endişe duyuyor.

İlk vaadiniz nedir?

Huzur. Bu topluma huzuru getireceğiz.

(Bahçeli’nin CHP’ye yönelik eleştirileri) Bahçeli geçmişte de iktidar partisine söylemediklerini bırakmamıştı. Adında milliyetçi sözcüğü olan bir partinin genel başkanı, milliyetçiliği ayaklar altına alan bir kişi ile beraber gidiyor. Siyasette tutarlılık çok önemlidir. İlkeler çok önemlidir. Siz siyaseti bireysel çıkarınız için yapmayacaksınız. 17-25’te yolsuzlukları kanıtlanan bir kişinin kanatları altında siyaset aramak, bir siyasetçiye yakışmaz.

Aday mısınız?

Salı günü Parti Meclisimiz toplanacak, bunu orada konuşacağız. Partimiz içinde de cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler var tabii, gayet doğaldır. Birden fazla aday çıkması da gayet doğal.

Aileniz size aday mısınız diye sordu mu?

Onlarla konuşmadım. Eşim sadece ‘Cumhurbaşkanı adayınız kim’ diye sordu. Ona da aşağı yukarı aynı şeyleri söyledim. Parti Meclisi’ni işaret ettim.

Etiketler :