Kerkük Türkmeneli Milli Takımı, dostluk maçı için Adana’da

Kerkük Türkmeneli Milli Takımı, dostluk maçı için Adana’da
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin misafir ettiği Kerküklü Türkmen futbolcular, 10 Kasım günü saat 15.00’da Gençlik Stadı’nda Ülkügücüspor’la karşılaşacak.Irak’ta yaşayan Türkmenlerle Adanalıların kardeşlik duygularıyla...

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin misafir ettiği Kerküklü Türkmen futbolcular, 10 Kasım günü saat 15.00’da Gençlik Stadı’nda Ülkügücüspor’la karşılaşacak.

Irak’ta yaşayan Türkmenlerle Adanalıların kardeşlik duygularıyla dayanışma için olduğunu ortaya koymayı amaçlayan dostluk maçı öncesi Kerkük Türkmeneli Milli Takımı kafilesi Kazım Kerküklü başkanlığında Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanı Halil Hızlısoy, Kerkük Türkmeneli Milli Takımı’nı Adana’da misafir etmekten büyük onur duyduklarını belirtti.

"KERKÜK, IRAK TÜRKLERİNİN MERKEZİDİR"

Adana Ülkügücüspor-Kerkük Türkmeneli Milli Takımı dostluk maçına tüm Adanalıları davet eden Halil Hızlısoy, “Kerkük vilayeti adıyla sanıyla Türk’tür. Suyuyla, toprağıyla Türklük kokan bu şehir Irak Türklerinin merkezidir. Stratejik ve coğrafi bakımdan Irak’ta çok önemli bir konuma sahip olan Kerkük bizim için Türklük demektir. Kerküklü Türkmenlerin kazanımlarının yok sayılması imkansızdır. Soydaşlarımızın uğradığı haksızlıkların sona ermesi en büyük arzumuzdur. Bu uğurda her zaman Kerküklü kardeşlerimizle, el ele gönül gölüne olacağımızın iyi bilinmesini isteriz” dedi.

"KARDEŞLİĞİN PEKİŞMESİNDEN KIVANÇ DUYUYORUZ"

Kerkük Türkmeneli Milli Takıma Kafile Başkanı Kazım Kerküklü ise desteklerinden dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye şükranlarını sunup, Adana’da misafir olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kerkük ile Adana arasındaki kardeşliğin pekişmesinden kıvanç duyduklarını vurgulayan Kazım Kerküklü, kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı Halil Hızlısoy’a ve belediye yöneticilerine teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda Halil Hızlısoy, Kerküklü futbolcular ve yöneticilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Kerkük Türkmeneli Milli Takımı kafilesi, daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanlığı ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanlığı’na ziyaretlerde bulundu.

Etiketler :