Kemal Kılıçdaroğlu: Vatandaş içtiği suya bile beş çeşit vergi ödüyor

Kemal Kılıçdaroğlu: Vatandaş içtiği suya bile beş çeşit vergi ödüyor
CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Manisa'da STK ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu konuşmasına "Hükümeti eleştirmeyeceğim. 'Eleştir' deseniz sabaha kadar eleştiririm ama bu bize bir fayda sağlamaz

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Manisa'da STK ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu konuşmasına "Hükümeti eleştirmeyeceğim. 'Eleştir' deseniz sabaha kadar eleştiririm ama bu bize bir fayda sağlamaz. Bizim geleceği inşa etmemiz bunun için çalışmamız gerekiyor." dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Manisa’da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından satır başları:

Sorunu olmayan hiç kimse yoktur. Asıl mesele bu sorunları nasıl çözeceğimiz. Ortak akıl ve doğru planlama ile bütün meselelerimizi çözebiliriz. Hükümeti eleştirmeyeceğim. ‘Eleştir’ deseniz sabaha kadar eleştiririm ama bu bize bir fayda sağlamaz. Bizim geleceği inşa etmemiz bunun için çalışmamız gerekiyor.

Geleceğin inşası için dört ayaklı bir çözüm stratejisi izleyeceğiz

– Ülkede tam demokrasi olmalı. Tam demokrasi sağlanırsa dünyada saygın bir konuma gelirsiniz. Düşünceler açıkça ifade edilirse, bilimsel gelişmeler artar. Demokrasi ve tam bağımsız adaleti tesis etmek zorundayız. Bunun için öncelikle 80 milyonu temsil edecek bir cumhurbaşkanı seçmemiz gerekiyor. Bu nedenle sayın İnce aday olurken göğsündeki CHP rozetini çıkardı yerine Türk Bayrağı rozetini taktı.

Herkesin istediğini özgürce, korkmadan söylediği bir demokrasi oluşturmamız gerekiyor.

– Medyanın bağımsız olması gerekiyor. Çünkü medya halk adına gücü yani siyesi erki denetleyen yapıdır. Bu nedenle medyaya 4. güç denir. Bunun için Medya patronunun medyadan başka bir işi olmamalı. İhale almak için medya patronu olmamalı. Medya çalışanlarının sendikalı olması zorunlu olmalı. Böylece korkmadan patronunu bile eleştirebilir.

– Vatandaş içtiği suya bile beş çeşit vergi ödüyor. Eğer vatandaş bu vergiyi ödüyorsa bunu harcayanın da hesap vermesi gerekir. ‘CHP köprülere yollara, karşı’ diyorlar. Neden karşı olalım? Biz köprülere, yollara karşı değiliz. Biz sadece ‘yolu, köprüyü kaç paraya yaptın?’ diye soruyoruz. Vatandaştan aldığın vergiyi nasıl harcadın, yolsuzluk var mı? biz bunu soruyoruz.

– İkinci hedefimiz Ekonomi. Türkiyenin beton ekonomisinden üretim ekonomisine geçiş. Sadece sanayide değil tarımda, bilişimde üreten bir Türkiye yaratmamız gerekiyor.

-Demokrasi ve ekonomide sorunları çözdüğümüz zaman bir sonraki hedef sosyal bir devlet yaratmak olacak.

– Türkiye’de tek eksik namuslu siyaset. Halkını düşünen, ülkesini düşünen namuslu siyasetçilere ihtiyacımız var. Biz bunları söylediğimiz zaman ‘kaynak var mı?’ diyorlar. Var efendim. Yurt dışındaki tefecilere ödediğiniz 151 milyar doların kaynağı ne ise, yurt içindeki tefecilere ödediğiniz 687 milyar lira borç faizinin kaynağı ne ise bizim kaynağımız o. Osmanlı’yı batıran ve çöküşe götüren dış borcuydu. Türkiye Cumhuriyeti de çöküşe sürüklüyorlar.

– 24 Haziran seçimi kritik bir seçimdir. Çünkü bu seçimde Türkiye’nin geleceğini oylayacağız. Ufku tıkanan bir anlayış Türkiye’yi geleceğe götüremez.

Etiketler :