Kemal Kılıçdaroğlu, Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi: Siyasette, ahlakta, inançta yeri yok!

Kemal Kılıçdaroğlu, Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi: Siyasette, ahlakta, inançta yeri yok!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranlardan biriyle fotoğraf çektiren Süleyman Soylu'ya sert sözlerle tepki gösterdi.

Zülfü Livaneli Kültür Merkeziv Çankaya Belediyesi tarafından bugün açıldı. Açılışa CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eski Yunanistan Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu ve Zülfü Livaneli de katıldı.

Açılış konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, iki gün önce HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesinde çıkan olaylarla ilgili de konuştu.

''O fotoğrafı çektiren kişinin siyasette, inançta, ahlakta, hayatta yeri yoktur''

''Bu toprakların mayasında barış vardır.'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Bu topraklarda hep birlikte huzur içinde yaşamak isteriz. Tarihte tanık olmadığımız olayları şimdi yaşamaya başladık. 80 yaşında bir kadının gömülmesine, defnedilmesine karşı çıkıyorsanız, 'mezarı burada olmasın' diyorsanız bunu içimize sindirmemiz mümkün değildir. Sorun şunu veya bunu kınamak değil arkadaşlar, sorun Türkiye bu atmosfer nasıl geldi, kim taşıdı buraya? Peki bu gerginlik toplumu nereye kadar götürecek? Siyasetin görevi toplumu ayrıştırmak kutuplaştırmak değildir.'' ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, saldırganlardan biriyle fotoğraf çektiren İçişleri Bakanı'na da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, ''Nasıl oldu da Türkiye bu hale geliyor? Nasıl oldu da Türkiye'yi bu hale getirenlerle birlikte bir ülkenin İçişleri Bakanı (Süleyman Soylu) oturup beraber fotoğraf çeker? Üstelik nerede karakolda çekeceksiniz fotoğrafı. Bu ne demektir, "istediğiniz kadar istediğiniz kişinin mezarına saldırabilirsiniz, sizin tek güvenceniz benim demektir" bu fotoğraf. O fotoğrafı çektiren kişinin siyasette, inançta, ahlakta, hayatta yeri yoktur.'' dedi.

Etiketler :