Kemal Kılıçdaroğlu: OSB’lere yatılı meslek liseleri kuracağız

Kemal Kılıçdaroğlu: OSB’lere yatılı meslek liseleri kuracağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek adlı programda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Taşımalı eğitime kesinlikle son vereceğiz. Nerede öğrenci varsa orada öğretmen olmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek adlı programda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Taşımalı eğitime kesinlikle son vereceğiz. Nerede öğrenci varsa orada öğretmen olmalı. Bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı meslek liseleri kuracağız. Okulların yönetimini organize sanayi bölgesi ve Milli Eğitim Bakanlığı yapacak." diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek adlı programda konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

"BU TOPRAKLAR AZİZ SANCAR'I DA ÇOBAN SÜLÜ'YÜ DE YETİŞTİRDİ"

“Her vatandaşın eğitim üzerinde bu kadar oynanmasının arkasındaki gerçekleri çok iyi bilmesi lazım. Yetenekli inlanlara, bilim insanlarına, yaratıcı beyinlere demokrasisi ve ekonomisi gelişmiş ülkeler kapılarını sonuna kadar açıyorlar ve katma değeri yüksek ürünleri de bu ülkeler üretmeye başlıyorlar. Çocuklarımızı eğiteceğiz, hiçbir maliyet gerekmeden çouklaramız oralara gidecek. Böyle bir açmaz var. Bu gerçeği de hepimizin oturup düşünmesi gerek. Bizler fırsat eşitliği içinde Aziz Sancar’ı da Çoban Şülü’yü de yetiştirdik bu topraklarda.

"ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ"

Eğitimi bir partiye militan yetiştirmek için planlarsanız ülkenin geleceğini tehlikeye atmış olursunuz. Cumhuriyeti kuranlar eğitime ve öğretmene çok önem vermişlerdir. Mustafa Kemal Atatürk cepheden gelip çalışmalara katılmıştır. Öğretmenlik meslek kanunu çıkarmak zorundayız. Zorunlu eğitim kesinlikle parasız olması lazım. Eğitimde ayakkabıdan önlüğe her şeyi devlet karşılaması lazım. Okuldan terklerin önüne geçeceğiz. Taşımalı eğitime kesinlikle son vereceğiz. Nerede öğrenci varsa orada öğretmen olmalı. Öğretmen arkadaşlarımız emekli olduklarında ek iş arayışına giriyorlar. Bütün öğretmenlere 3600 ek göstergeyi getireceğiz. Açlığa mahkum etmişsin öğretmeni, ay başının nasıl geleceğini düşünmesin bu. Herkese az para verebilirsiniz ama öğretmen olunca bir duracaksınız.

"OSB’LERE YATILI MESLEK LİSELERİ KURACAĞIZ"

Bütün okul aile birliklerini yasal süreye kavuşturacağız. Her okulun bir bütçesi olacak, parayı nasıl harcayacağını onlar bilecek. Siyasi tercihlere göre öğretmen alınmaz, atama yapılmaz. Eğer o yere ben gideceksem onun yerine başkası giderse orada huzursuzluk çıkar. Bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı meslek liseleri kuracağız. Okulların yönetimini organize sanayi bölgesi ve Milli Eğitim Bakanlığı yapacak. Konya’da yüz yıllık bir okul nitelikli okul statüsünden çıkarılmış, Turgut Özal da oradan mezun. Nitelikli okullar sınıfından çıkarılmış. Konyalılar oylarını vermiş şimdi isyan ediyorlar.”

Etiketler :