Kemal Kılıçdaroğlu: Geçin doları kimin cebinde Türk lirası var

Kemal Kılıçdaroğlu: Geçin doları kimin cebinde Türk lirası var
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çanakkale'de STK'lara seslendi. Kılçdaroğlu, "Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. Hiçbir emekli aylığı 1500 liradan az almayacak. Hiç kimsenin yoksulluğunu deşifre etmeyeceğiz. Dolarları bozdurun diyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çanakkale'de STK'lara seslendi. Kılçdaroğlu, "Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. Hiçbir emekli aylığı 1500 liradan az almayacak. Hiç kimsenin yoksulluğunu deşifre etmeyeceğiz. Dolarları bozdurun diyor. Kimin cebinde dolar var? Geçin doları kimin cebinde Türk lirası var." diye konuştu.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önemli satır başları;

“Ayrılık gayrılık yaratmadan kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyorum. Bu anlatacaklarım bir mitingde anlatılacak şeyler değildir

Bir ülkede demokrasi yoksa o ülkenin gelişmesi mümkün değildir. Farklı düşünen insanın düşüncesine sayfı göstermek zorundayım. Bizim görmediğimiz farklı düşünen insanlar görür ve toplumu aydınlatır.  Hayatın gerçeklerini bazen bizim hiç düşünmediğimiz bir insan söyleyebilir, demokrasisi gelişmiş ülkelerde baskı, şiddet yoktur. Eğer 1000’e yakın öğretim üyesini KHK ile kapıya koyarsanız sizin darbecilerden farkınız yoktur.

24 Haziran’da Türkiye’nin büyük bir değişime ve dönüşüme ihtiyacı var. Ufku dar olanlar Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetemez. Geleceği planmaka kadar önemli bir şey yok.

Medyanın görevi gücü denetlemektir. İktidarın borazanlığını yapıyorsa işlevini kaybetmiştir. Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olduğunda ve CHP parlamentoda çoğunluğu aldığında ilk yapacağımız şey medya özgürlüğünü sağlamaktır. Devletle iş yaparsan hükümetin etkisine giriyorsun. Medyada sendikayı zorunlu hale getirecegiz. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur şu anda. Bir KHK çıkarırlar bir de gizlilik kararı alırlar sizin avukatınız bile neden olduğunu bilemez. Yapacağımız işlerden biri de herkesin can ve mal güvenliğini sağlamak.

Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. Hiçbir emekli aylığı 1500 liradan az almayacak. Hiç kimsenin yoksulluğunu deşifre etmeyeceğiz.

Dolarları bozdurun diyor. Kimin cebinde dolar var? Geçin doları kimin cebinde Türk lirası var.”

Etiketler :