Kemal Kılıçdaroğlu 81 il başkanıyla bir araya geldi

Kemal Kılıçdaroğlu 81 il başkanıyla bir araya geldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 25 gün süren Adalet Yürüyüşü’nü 9 Temmuz Pazar Günü Maltepe Sahilinde gerçekleşen ve milyonların katılım sağladığı bir mitingle noktaladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 25 gün süren Adalet Yürüyüşü’nü 9 Temmuz Pazar Günü Maltepe Sahilinde gerçekleşen ve milyonların katılım sağladığı bir mitingle noktaladı. Kılıçdaroğlu, bugün tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun ziyareti sonra CHP il başkanlarıyla toplantı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 25 gün süren Adalet Yürüyüşü’nü 9 Temmuz Pazar Günü Maltepe Sahilinde gerçekleşen ve milyonların katılım sağladığı bir mitingle noktaladı. Kılıçdaroğlu, yürüyüşün hemen ertesi günü 81 İl Başkanı, Gurup Başkan Vekilleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, Parti Meclisi, Milletvekilleri, Kadın ve Gençlik Kolları Genel Başkanları ile İstanbul Maltepe’de bulunan Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

YÜRÜYÜŞ VE MİTİNG DEĞERLENDİRİLDİ

Basına kapalı olarak gerçekleşen yaklaşık 3 saat süren toplantıda 15 Haziran’da Güvenpark’da başlayan ve 9 Temmuz da Maltepe Sahilinde sonlanan Adalet Yürüyüşü ve 9 Temmuz’da ki Adalet Mitingi değerlendirildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, önümüzdeki süreçte çizilecek olan yol haritası için il başkanlarının görüşlerini aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl bir açıklama  yaptı. Muhteşem bir yürüyüş ve miting gerçekleştirdiklerini ifade eden Tekin Bingöl, "Bugün de hiçbir yorgunluk alameti göstermeyen, sanki 25 gün, o zor koşullarda hiç yürümemiş bir genel başkanın dinamikliğiyle il başkanları toplantımızı gerçekleştirdik.İl başkanlarımızla birlikte bu süreci değerlendirdik. Yürüyüş ve mitingle ilgili arkadaşlarımızın gözlemleri düşünceleri konuşuldu. Yine il başkanlarımız bundan sonraki süreçle ilgili de bir takım önerilerde bulundular" diye konuştu.

"BİRİLERİ KÜÇÜK GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR"

Adalet mitingine katılımla ilgili süren tartışmalara da değinen Bingöl, "Bir buçuk saatlik sürec içerisinde, 2 milyondan fazla insanı barındırabilecek o miting alanı dolup taşmıştı. Yanlarda, sokak aralarında 100 binler vardı. Siz bakmayın birileri bunu çarpıtıp küçük göstermeye çalışıyor. Bizim mitingimizle diğer mitingleri ayıran çok temel özelliklerden bir tanesi, büyük bir coşkuyla vatandaşlarımızın kendi iradeleriyle o mitinge gelmeleri. Biz geçmişte AKP'nin yaptığı mitinglerde ne tür dayatmaların olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu mitingde asla böyle birşey yoktu. Milyonlar adete Maltepe Meydanı'na aktı. Büyük bir tariy yazılmıştır. Bu tarihi yazan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

15 TEMMUZ DA KONUŞULDU 

Toplantıda 15 Temmuz anmasıyla ilgili yapılacakların da konuşulduğunu belirten Tekin Bingöl, "15 Temmuz'la ilgili de Sayın Genel Başkanımız örgütlerimize gerekli açıklamaları ve talimatları yapmıştır. Kısa süre sonra zaten genelgelerle örgütlerimiz, partililerimiz bu konuda bilgilendirilecek ve buna göre adım atacaklar" şeklinde konuştu.

Etiketler :