Kazan'dan Feyzioğlu ve Kocasakal'a sert eleştiriler! "Cumhurbaşkanlığı ve parti başkanlığı hayali kuruyorlar"

Kazan'dan Feyzioğlu ve Kocasakal'a sert eleştiriler! "Cumhurbaşkanlığı ve parti başkanlığı hayali kuruyorlar"
İstanbul Barosu eski başkanı Turgut Kazan'dan Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu ve İstanbul Barosu'nun önceki başkanı Kocasakal'a sert eleştiriler geldi.

Barolar arasında Adalet Yürüyüşü kavgası patladı. Türkiye'nin en büyük barosu olan İstanbul Barosu Başkanı avukat Mehmet Durakoğlu, yönetimi ile birlikte yürüyüşe tam destek verirken, isimleri CHP Genel Başkan adaylığı için de geçen TBB başkanı Metin Feyzioğlu ile İstanbul Barosu'nun bir önceki başkanı Ümit Kocasakal yürüyüşü desteklemediklerini açıklamışlardı.

Kocasakal yürüyüşe katılmadığı için kendisini eleştirenleri, "Yürüyüşte boy gösterip, siyasal ikbal aramakla" suçlamıştı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da "Bütün siyasi partilere eşit mesafede kalmak ve TBB'nin "siyasal tarafsızlığını sürdürmek için" yürüyüşe tepkisiz kaldıklarını açıklamıştı.

Feyzioğlu ve Kocasakal'a yanıt İstanbul Barosu'nun önceki başkanlarından olan duayen hukukçu Turgut Kazan'dan geldi. Kazan, yürüyüşe katıldığını ve desteklediğini belirterek Feyzioğlu'nu Cumhurbaşkanlığı, Kocasakal'ı da parti başkanlığı hayali peşinde olmakla suçladı. Kazan'ın sert açıklaması şöyle: "Adalet yürüyüşüne katılmayabilirsiniz. Hatta, Cumhurbaşkanı ve parti başkanı olma hayali dışında bir arayışınız da olmayabilir. Feyzioğlu’nun 7 Haziran akşamı yaptığı Kurultay çağrısı ile Kocasakal’ın Manifesto açıklamasını hatırlatmakla yetiniyorum Bu büyük ayıba karşı çıkmak için, bu akşam toplantı yerinde, yarın yürüyüşte tekrar “boy göstereceğimi” belirtiyorum.

İşte Kazan'ın attığı tweet'ler:

Etiketler :