Katar'dan Türkiye'ye teşekkür

Katar'dan Türkiye'ye teşekkür
Körfez'de suların ısınmasına sebep olan Katar krizi...  Bahreyn ve Suudi Arabistan Doha'nın talepleri yerine getirmesini istedi. Öte yandan Katar Ekonomi Bakanı, "Türkiye sağolsun Katar halkı gıda sorunu yaşamadı" açıklamasını yaptı.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA’nın haberine göre, Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa Al Halife’nin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Cidde kentinde gerçekleşen görüşmesinde, Katar’dan, izlediği politikayı düzeltmesi ve kendisine yaptırım uygulayan Suudi Arabistan, BAE, Mısır ve Bahreyn’in sunduğu talepler listesini yerine getirmesi istenildi.

Görüşmede, Bahreyn Kralı Al Halife, ülkesinin, güvenlik ve istikrarın sağlanmasıyla tehlikeler ve dış müdahalelerle mücadelede her zaman Suudi Arabistan’ın yanında olduğunu ifade etti.

"Uluslararası hukuka ait hiçbir talebi kabul etmiyoruz!"

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran’da Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı. Söz konusu 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Öte yandan Katar Ekonomi Bakanı, Şeyh Ahmed bin Jassim bin Mohammed Es Sani bir açıklama yaparak blokajın olumsuz bir etkisinin olmadığını dile getirdi. Ekonomi bakanı yaptığı açıklamada Ankara’ya teşekkür ederken, “Türkiye yerel pazara gerekli gıda ürünlerini sunarak kilit bir rol oynadı. Katar’da yaşayanlar herhangi bir gıda sıkıntısı yaşamadılar. Türk şirketler tüketim ürünlerini Doha’ya götürerek önemli bir rol üstlendi” ifadesini kullandı.

Etiketler :