Katar'a kötü haber

Katar'a kötü haber
Katar'a uygulanan abluka kapsamında Körfez ülkeleri yeni yaptırımlara hazırlanıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Rusya Büyükelçisi Omar Ghobash, ticari ortaklara "Ya Katar ya biz" teklifinin sunulabileceğini açıkladı.

Habertürk'ün haberine göre, Körfez ülkeleri, Katar’a yönelik yeni yaptırımlar üzerinde çalışıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Rusya Büyükelçisi Omar Ghobash’ın İngiliz gazetesi The Guardian’a Londra’da verdiği röportaja göre, tek olasılık Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi’nden Katar’ın çıkarılması değil.

Ghobash’ın aktardığına göre Arap ülkeleri ticari ortaklarını ya kendileriyle çalışmaya devam etmeleri ya da Katar’ın yanında yer alarak ekonomik ilişkileri toptan bitirmek arasında bir seçime zorlayacak.

Rusya büyükelçisi röportajında, “Şu an üzerinde düşündüğümüz birçok ekonomik yaptırım olasılığı var. Bir tanesi kendi ticari ortaklarımıza, bizimle çalışmak istiyorsanız o zaman bir seçim yapmak zorundasınız fikri” ifadesini kullandı.

Katar’ı bu yaptırımlarla İran’la yakınlaşmaya zorlayıp zorlamadıklarıyla ilgili soruya ise Ghobash “Riskin farkındayız, İran’ın rotasına girebilirler elbette ancak bunun sonuçlarına katlanacağız. Katar bir seçim yapmalı” şeklinde yanıt verdi.

Etiketler :