Katar, yaptırım dayatan 4 Arap ülkesine olumsuz yanıt verdi

Katar, yaptırım dayatan 4 Arap ülkesine olumsuz yanıt verdi
Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Katar’ın dört Arap ülkesinin taleplerine olumsuz yanıt verdiğini duyurdu. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel el-Jubeir ise “Katar politikalarını değiştirene kadar, boykot yürürlükte kalacak" dedi.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Katar’ın dört Arap ülkesinin taleplerine olumsuz yanıt verdiğini duyurdu. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel el-Jubeir ise “Katar politikalarını değiştirene kadar, boykot yürürlükte kalacak" diye konuştu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel el-Jubeir, Katar'a uygulanan boykota ilişkin açıklamada bulundu. Bakan el-Jubeyir, Katar'ın politikaların daha iyi bir yönde değiştirene kadar boykot uygulamasının sürdürmeye karar verdiklerini açıkladı. El-Jubeir, "Katar politikalarını daha iyi yönde değiştirene kadar siyasi ve ekonomik boykot devam edecek" dedi.

Bakan, Katar'a karşı atılacak adımların "uygun zamanda" yapılacağını ve gelecek adımların uluslararası hukuka uygun olacağını belirtti.

Suudi Arabistan ve dahilindeki 6 ülke, 5 Haziran 2017 tarihinde terör destek verdiği gerekçesiyle Katar'la diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı. Ardından Haziran ayı sonlarında Kuveyt, Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in ültimatomunu Katar'a 13 maddelik talep listesi sundu. Katar listenin, bağımsızlığı kısıtlayan liste olduğunu gerekçe göstererek, talep listesini reddetmişti.

Etiketler :