Katar Emiri'nin Erdoğan sevgisi

Katar Emiri'nin Erdoğan sevgisi
Katar Emiri El Sani'nin satılığa çıkardığı, içerisinde özel bir hastane bile bulunan yarım milyar dolarlık süper lüks uçağın Erdoğan için satın alındığı iddia edilmişti

Katar Emiri El Sani'nin satılığa çıkardığı, içerisinde özel bir hastane bile bulunan yarım milyar dolarlık süper lüks uçağın Erdoğan için satın alındığı iddia edilmişti. Hükümete yakın Yenişafak gazetesi uçağın Erdoğan'a Katar Emiri tarafından hediye edildiğini öne sürdü.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, dün Katar Emiri’nin 500 milyon dolarlık uçağı, Ağustos ayında satışa çıkardığını ve satış işlemi için İsviçre’de bir şirkete gönderdiğini, 9 Eylül tarihinde de bu uçağın Türkiye tarafından satın alındığını iddia etmişti. Taşcıer, 11 Eylül günü İsviçre’nin Basel kentinden yola çıkan B747-8 model bir uçağın Türkiye saati ile 12 Eylül 00.19’da Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yaptığını tespit ettiklerini de iddia etmişti. Saray'dan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak AKP'ye yakın Yenişafak gazetesi uçağın Katar Emiri tarafından Erdoğan'a hediye edildiğini iddia etti.

DAHA ÖNCE 53 ARAP ATI HEDİYE ETMİŞTİ

Katar Emiri, daha önce de Erdoğan'a karşı bonkörlüğüyle dikkat çekmişti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde atlı birliklerle karşılanan ve birliklerden etkilenen Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani'nin ülkesine döndüğünde sürpriz yaparak Türkiye'ye 53 tane Arap atı gönderdiğini açıklamıştı.

ÇAMBURNU YANGINI

11 Mayıs 2017 tarihli, Sözcü'den Hatice Özer'in haberine göre ise Katar Emiri'nin çok sevdiği Çamburnu'nda 8 Ocak 2017 tarihinde yangın çıkmış ve ardından bölgede villalar yükselmeye başlamıştı. Söz konusu yangından kısa bir süre önce Erdoğan'ın Katar Emiri'ne bölgeyi gezdirerek doğal güzelliklerinden bahsetmesi muhalefet kanadında tepkiyle karşılanmıştı.

[caption id="attachment_336249" align="alignnone" width="880"] Yangın sonrası Çamburnu...[/caption]

Etiketler :