Mesele sadece kaçak kat değilmiş: Kartal'daki facianın temelinde skandal çıktı

Mesele sadece kaçak kat değilmiş: Kartal'daki facianın temelinde skandal çıktı
İstanbul Kartal'da çöken binanın çevresindeki 8 binanın daha yıkılmasına karar verildi. Çöken binada kaçak katların yanısıra inşaatta deniz kumunun da kullanıldığı açıklandı.

İstanbul Kartal'da çöken binanın enkaz kaldırma çalışmaları sona erdi.  Çöken binanın çevresindeki 8 binanın daha yıkımına karar verildi.

Çöken binada deniz kumu kullanılmış 

Kartal'da 21 kişinin hayatına mal olan binanın 3 katının kaçak olduğu tespit edilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Çöken binanın yakınındaki 8 bina riskli. Bu 8 binanın hak sahipleri ile görüştük. Bu binaları da süreç içerisinde yıkacağımızı kendilerine ilettik. Hem kira desteği hem de yıkımı yürüteceğiz. Yunus Apartmanında acil ihtiyaçlarını alıyor, bugün yıkımını yapacağız. Riskli binalarla ilgili müracaatlarını iletebilir. Yıkılan binada deniz kumu ve deniz kabuğu vardı. Şu anki yönetmelikler çerçevesinde çok çok altında yönetmeliğinde. Gerekli tahkikat başladı, bilirkişi temelinden çatısna kadar numunelerini aldı." dedi.

Riskin en yüksek olduğu belirtilen 11 katlı Yunus Apartmanı'nın yıkımına da başlandı. Bina sakinlerine ait değerli eşyaların çıkarılması için de çalışma başlatıldı. Her haneden bir kişi itfaiye merdiveni ile çıkarıldığı kattan değerli eşyalarını aldı.

Etiketler :