Karamollaoğlu'ndan AKP'li Mahir Ünal'a sert tepki

Karamollaoğlu'ndan AKP'li Mahir Ünal'a sert tepki
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yaptığı basın toplantısında AKP Sözcüsü Mahir Ünal'a cevap verdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yaptığı basın toplantısında AKP Sözcüsü Mahir Ünal'a cevap verdi. Karamollaoğlu, Mahir Ünal'ın "Saadet Partisi kilit parti gibi gösteriliyor, sanki yüzde 10-15 oy oranında yüksek bir popülerlik kazandırılmasını, sanki bir kilit parti gibi konuma taşınmasını siyasi olarak gerçekçi bulmuyorum " sözlerine cevap verdi. Karamollaoğlu, "Ben de buna katılmıyorum çünkü biz iktidara gelmeyi hedefliyoruz. 10-15'le iktidar olunmaz" dedi.

Parti genel merkezinde basın açıklaması yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Konuşmasının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Karamollaoğlu, "ittifak" konusunda gelen bir soruya şu cevabı verdi:

"İktidar partisi yaptığı yanlışlardan dönerse oturup konuşulur. Dış politkadaki yanlışlar devam ederse, sizin bu söyledikleriniz benim umrumda değil denirse, OHAL'den yanayım denirse bu ittifakın altına neden imza atayım. Ben, beni bu yaptığınız yanlışlara ortak etmeyin diyorum. Türkçe konuştuğum kanaatindeyim."

MAHİR ÜNAL'IN SÖZLERİNE CEVAP: BİZ İKTİDARA HAZIRLANIYORUZ

Bir başka gazetecinin AKP Sözcüsü Mahir Ünal'ın bir televizyon kanalındaki "Saadet Partisi'nin bundan sonra ne yapacağına yine Saadet Partisi karar verecektir. Sanki yüzde 10-15 oy oranında yüksek bir popülerlik kazandırılmasının da sanki bir kilit parti gibi konuma taşınmasını da siyasi olarak gerçekçi bulmuyorum" sözlerini hatırlatarak yönelttiği soruya Karamollaoğlu şöyle cevap verdi:

"Ben de bu söylenenleri doğru bulmuyorum. Çünkü biz iktidara gelmeye hazırlanıyoruz. Yüzde 10-15'le iktidara gelinmez. Bunları inanarak söylüyorum. Bizim yüzde 6,10,15 gibi bir hesabımız yok. Biz milletin sorunlarını çözmek için iktidara talibiz. İttifak yapmak isteyen iktidar partisi 'dediğim dedik bir şeyi değiştirmem' diyor. Muhalefet partileri dediklerimize sıcak bakarsa onlara sırtımızı mı dönelim. Herkese kapımız açık, memleketein menfaatlerini gözeterek ittifak yaparız."