Karamollaoğlu'ndan Abdullah Gül'e sitem

Karamollaoğlu'ndan Abdullah Gül'e sitem
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Tayyip Bey’in yola çıktığı arkadaşları, aslında şu anda seslerini yükseltmeleri icap eder" diyerek Abdullah Gül ve eski AKP'lilere sitemde bulundu.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili açıklamalarda bulundu. Başta Gül olmak üzere AKP’li eski isimlerin sessiz kalarak hata yaptıklarını belirten Karamollaoğlu, “Bence hata yapıyorlar. Yani şu an, bugün AK Parti’de artık yerleri olmayan, Tayyip Bey’in yola çıktıklarındaki arkadaşları, aslında şu anda seslerini yükseltmeleri icap eder.” dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, T24’ten Şirin Payzın’ın sorularını yanıtladı.

AKP oylarının yüzde 30’lara düştüğünü söyleyen Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 42 oy aldı. Gerisini MHP tamamladı. Şimdi bu yüzde 42, yüzde 30’lara doğru iniyor. Kaybediyor. Seçmeni tatmin edemiyor. Genç seçmeni tatmin edemiyor. Çünkü adalet hakikaten kayboldu” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH GÜL’E SİTEM

Başta 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski yol arkadaşlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, “Bence hata yapıyorlar. Yani şu an, bugün AK Parti’de artık yerleri olmayan, Tayyip Bey’in yola çıktıklarındaki arkadaşları, aslında şu anda seslerini yükseltmeleri icap eder. Yapılan yanlışlara ‘yanlış’ demeleri icap eder. Ama endişeliler. Çünkü Tayyip Bey bu gibi konularda affetmiyor.” dedi.

‘GÜL VE DİĞER ARKADAŞLAR GEÇ KALIYOR’

Karamollaoğlu, “Abdullah Gül’e mesela İstanbul Belediye Başkanlık teklif eder miydiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Etmezdik. Yani şık olmazdı, onun için etmezdik. Çünkü biz kendisine Cumhurbaşkanı adayı olmasını teklif ettik. Ama o zaman bir konsensüs olmadığı için, riskli olacağı için alenen çıkmadı . Arkadaşlar geç kalıyorlar. Bu arkadaşlar biraz daha geciktikleri takdirde, hiç konuşamayacaklar diye korkuyorum. Çünkü AK Parti’de yola beraber çıktılar. Ha onlar geçmişte Erbakan hocamızın icraatının bir kısmını belki tasvip etmediler. Belki, Erbakan hocamızın oluşturduğu hava, belli çevrelerde öyle bir intiba uyandırdı ki “Biz size hayat hakkı tanımayacağız” dedi bazı çevreler. 28 Şubat bu neticeden doğdu. 28 Şubat’ı yapanlar da bugün pişmanlar. Ama aynı şekilde 28 Şubat’ı yapanların bile, bize destek vermesi icap eder. Yanlışlıklarını görerek yapacaklar ama. Öyle sadece AK Parti’nin karşısında bir hareket olduğumuz için değil.”

Etiketler :