Karamollaoğlu: Çırağın ustasına not vermesi saçmalıktır

Karamollaoğlu: Çırağın ustasına not vermesi saçmalıktır
Öğretmenler ve sendikalar başta olmak üzere tüm eğitim camiası tarafından tepkiye neden olan ‘Öğretmen Performans Değerlendirme’ sistemine bir tepki de Saadet lideri Karamollaoğlu’ndan geldi

Öğretmenler ve sendikalar başta olmak üzere tüm eğitim camiası tarafından tepkiye neden olan ‘Öğretmen Performans Değerlendirme’ sistemine bir tepki de Saadet lideri Karamollaoğlu’ndan geldi. “Çıraktan ustasına not vermesini beklemek saçmalıktır” ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, uygulamanın öğretmenlik mesleğini rencide edeceğine dikkat çekti.

Eğitim camiasının tümünde tepkilere neden olan ‘Öğretmen Performans Değerlendirme’ uygulamasına bir tepki de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan geldi. Öğrencilerin öğretmenlerin performanslarını değerlendireceği uygulamanın mantıklı ve tutarlı hiçbir yanının olmadığını vurguladı.

KAOSA NEDEN OLUR

Sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım ile uygulamaya yönelik eleştirilerini ifade eden Karamollaoğlu, her alanda yanlış politikalar üreten hükümetin buna son örneğinin ise eğitimi kaosa dönüştürecek olan performans değerlendirme sistemi olduğunu belirtti.

MESLEK ONURU RENCİDE EDİLİYOR

Maalesef ki hak ettiği değeri bulamayan öğretmenlerin bu tür uygulamalar ile meslek onurlarının rencide edildiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “Çıraktan ustasına not vermesini istemek kadar saçma olan bu uygulama, sadece ve sadece öğretmenlerin öğrenci üzerindeki saygınlığını yitirmesine sebep olur.”

EĞİTİMİ ÇIKMAZA SOKTULAR

Eğitimin kötü olanının öğretmenin değil, hükümetin performansı olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, “15 yılda 6 defa bakan, 16 defa da sistem değiştirildi. Yanlış ve plansız politikalar eğitimi keşmekeş haline getirdi. Yükseköğretim politikalarındaki plansızlık ve öngörüsüzlük sebebiyle şu an 442 bin atama bekleyen öğretmen var. 2023 yılında bu sayının 1 milyonu geçeceği tahmin ediliyor” dedi.

Etiketler :