Karadeniz'de gezilecek en güzel 10 yer

Karadeniz'de gezilecek en güzel 10 yer
Karadeniz Bölgesinde nereye gidebilirim diyenlere, tatilimi nasıl geçirebilirim diyenler için gezilecebilecek yerleri derledik.. Doğa ve yeşillik ile iç içe olmak isteyen herkes burayı gezip, keşfedip görmeli.

Karadeniz Bölgesinde nereye gidebilirim diyenlere, tatilimi nasıl geçirebilirim diyenler için gezilecebilecek yerleri derledik.. Doğa ve yeşillik ile iç içe olmak isteyen herkes burayı gezip, keşfedip görmeli.

1. Yason Kilisesi, Ordu

Yason Burnu üzerindeki Rum kilisesi, Karadeniz bölgesinde deniz kenarında olan tek kilisedir. Ordu'nun Perşembe ilçesi sınırları içerisinde bulunan Yason Burnu bulunduğu alan yapılaşmaya açılmamış olduğundan, doğal güzelliği bozulmamış ender yerlerden biridir. Burada bulunan ve 1868 yılında inşa edilmiş olan kilisesi ile görülmeye değer güzellikte, özel bir alandır. Rumların mübadele ile ayrılmasından dolayı cemaatsiz kalınca, zaman içinde harabeye dönmüş olan kilise,  2004 yılında Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu döneminde restore edilerek Ordu turizminin hizmetine sunulmuş.

2. Karagöl, Artvin

Doğu Karadeniz’in muhteşem doğasında milli park içinde, çok zengin bitki örtüsüne ve yaban hayata ev sahipliği yapan, göz alıcı ve etkileyici bir gölün kenarında, tamamen doğayla iç içe olabileceğiniz büyüleyici bir atmosfer. 19. yüzyılın başlarında heyelan sonucu bir derenin önünün kapanmasıyla oluştuğu bilinmektedir. Borçka'ya 27 kilometre uzaklıkta bulunan Karagöl Artvin'in önemli turizm kaynaklarındandır.

Gölün etrafında ladin, kayın, gürgen ağaçları ağırlıkla mevcuttur. 1550 metre rakımda bulunan gölün derinliği ise 25 metredir.

3. Verçenik, Rize

3.711 m yüksekliğindeki Verçenik Dağı'nın eteklerinde bu buzul gölleri gibi bir çok göl bulmak mümkün Kaçkar zirvelerinde. Verçenik, Kaçkar Dağı'ndan sonra bölgedeki ikinci yüksek zirve olup, Türkiye'de bu alanda 8. sırada yer almaktadır.

Günlük gezilerin kolay kolay yapılamayacağı bu mekanlar Türkiye'deki maceraperestlerin en meşhur mekanları arasında yer alır. Çadır ile bir kamp alanı oluşturup bu mekanlarda dilediğinizce kalabilmek şüphesiz keyifli olacaktır.

4. Giresun Adası, Giresun

Karadeniz Bölgesi’nin Kefken Adası ile birlikte iki adasından biri olan Giresun Adası, önemli turizm bölgelerinden biridir. 46 kilometrekarelik bir alana hakim olan Giresun Adası mitolojik efsanelere sahiptir.

Sahile 1,6 km uzaklıkta olan adada mitolojiye göre amazonlar yaşamıştır. Aynı zamanda, Tanrıların savaşlarına ev sahipliği yapan ve prenseslerin aşkları uğruna ölümü göze aldıkları yer olarak bilinir. En ilginç olanı ise; daha iyi bir savaşçı olmak için göğüslerini kesen kadınlardan bahsedilir.

5. Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Batı Karadeniz Bölgesinin oldukça engebeli bir yöresinde bulunan milli parkta heyelanın oluşturduğu göller yer almaktadır. Doğanın tüm güzelliklerini keşfetmek adına ciddi anlamda görülesi yerlerdendir. Bir çadır kurarak günlerce doğa ile baş başa kalabilir ve kafanızı istediğiniz gibi dinleyebilirsiniz. Şansınız yaver giderse eğer geyik, karaca ve sincap gibi hayvanlarla karşı karşıya kalmanız da mümkün.

6. Kafkasör, Artvin

İspanya'nın Malaga'sı varsa Türkiye'nin de Artvin'i ve Kafkasör Şenlikleri var. Haziran ayının son haftasında gerçekleştirilen festival boğa güreşlerinin içinde yer aldığı büyük bir organizasyondur. Konserlerle birlikte 5 güne kadar yayılan festival katılımcılarına inanılmaz keyif verir. Kemençe ve tulumların günlerce yankılandığı dağlarda temiz hava ile birlikte kendinize gelmek istiyorsanız Artvin il merkezinin hemen üzerinde yer alan Kafkasör Yaylası'na mutlaka uğramanız gerekiyor.

7. Zil Kalesi, Rize

Zilkale ilk bakışta Game of Thrones'ın sahne geçişlerinde kullanılan küçük bir kaleye benziyor olabilir fakat bu kale Çamlıhemşin ilçesinin 12 km güneyinde, Fırtına Vadisi'ndeki bir geçide hakim, yüksekçe bir tepe üzerinde konumlanmış, 8 burç ve bir gözetleme kulesinden oluşan, savunma hendeği durumundaki Zil deresine merdivenle inilen bir kaledir. Kesin yapım tarihi ise bilinmemektedir.

Karadeniz'in bilinen yerlerinin dışında kalan ve ismi çok ön plana çıkmamış olan bu yapı sizde hayranlık etkisi uyandıracaktır.

8. Gökgöl Mağarası, Zonguldak

Gökgöl Mağarası, Karadeniz Bölgesi'nde, Zonguldak ilinin merkez ilçesinde bulunan bir mağaradır. Zonguldak’ın 5 km güneydoğusunda, Zonguldak-Çaycuma karayolunun hemen Zonguldak girişinde, yolun sağ kenarında yer almaktadır.

Kollarıyla birlikte toplam uzunluğu 3350 metre ile Zonguldak’ın en uzun 2. mağarası olan Gökgöl, değişik özelliklere sahip 4 belirgin kattan meydana gelmiştir. Mağara içi damlataş birikimi yönünden son derece zengin olan Gökgöl Mağarası, traverten, sarkıt, dikit sütunlar ve damlataşlar ile süslüdür.

9. Tomara Şelalesi, Gümüşhane

Şiran ilçe merkezine 25 kilometre mesafedeki Tomara Şelalesi, dağın eteğinden çıkan çok sayıda kaynaktan oluşuyor. Yaklaşık 25 metre genişliğindeki şelale, 15 metreden dere yatağına dökülüyor. Şelale, yörede "kırk gözeler" olarak da anılıyor.

10. Gito Yaylası, Rize

Son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Gito Yaylası, önemli bir turizm noktası olmaya aday. Yeryüzünün bulutlarla birleştiği Gito Yaylası'nda gördüğünüz manzaralar sizi farklı bir dünyaya taşıyacak ve etkisinden uzun süre kurtulamayacaksınız.

İlgili Haber

Etiketler :