İşte Karabağ'daki tarihi koreografinin hikayesi! Azerbaycan'a giden Fenerbahçeliler anlattı...

İşte Karabağ'daki tarihi koreografinin hikayesi! Azerbaycan'a giden Fenerbahçeliler anlattı...
Azerbaycan'a giderek çalışmalar yapan 1907 ÜNİFEB üyeleri, o koreografinin hikayesini anlattı.

ÖZEL HABER/RÖPORTAJ: CAN COŞKUN

Tarihler 20 Ekim Cuma gününü gösterdiğinde sosyal medya, Mevlüt Tezel isimli Sabah gazetesi yazarına ateş püsküren içeriklerle doluydu. Zira Tezel, Azerbaycan temsilcisi Karabağ'ın bir Şampiyonlar Ligi maçındaki tribün görüntüsüne hakaretler savurmuştu.

Karabağ taraftarları a4 kağıtlarına takımlarının adını yazmış, seremoni sırasında bu kağıtları havaya kaldırarak takımlarına sevgi gösterisinde bulunmuşlardı. Ne var ki, Sabah yazarı için bu acınası bir haldi ve dahi eziklikti.

Birçok tribünde olduğu gibi Fenerbahçe tribünlerinde de tepkiler yükseldi. Hem a4 yazılı kağıtlara Qarabağ yazıldı, hem de "Karabağ gönlümüzdesin" pankartı açıldı. Fenerbahçeliler bununla da sınırlı kalmadı, 1907 ÜNİFEB grubu 22 Kasım'da Azerbaycan'a giderek Karabağ-Chelsea  maçı öncesi tarihi bir koreografiye imza attı. Karabağ tribünleri ilk kez böyle bir görsel şölene ev sahipliği yaparken, ortaya çıkan çalışma dünya medyasında geniş yer buldu.

EVDEN UZAKTA AMA AİT OLDUĞUN YERDE

ÜNİFEB'in projesine Azerbaycan GFB ve Karabağ taraftarlarının da yardımı eklenince "Evden uzakta ama ait olduğun yerde" koreografisi ortaya çıktı.

İşte ÜNİFEB üyeleri tarafından Karabağ'da gerçekleştirilen koreografinin hikayesi:

Konuşanlar: Efe Bayraktar&Esat Coşkun (1907 ÜNİFEB)