Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler kimdir?

Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler kimdir?
Orgeneral Yaşar Güler, Yüksek Askeri Şura'nın bugünkü toplantısının ardından Kara Kuvvetleri Komutanı olmasıyla birlikte mevcut Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın 2019 yılında görev süresi dolduktan sonra Genelkurmay...

Orgeneral Yaşar Güler, Yüksek Askeri Şura'nın bugünkü toplantısının ardından Kara Kuvvetleri Komutanı olmasıyla birlikte mevcut Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın 2019 yılında görev süresi dolduktan sonra Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor.

YAŞAR GÜLER KİMDİR ?

1954 yılında Bayburt'ta dünyaya gelen Yaşar Güler,  1974 yılında Kara Harp Okulu'ndan Muhabere Teğmen rütbesiyle mezun olduktan sonra. 1984 yılında kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı muhabere birliklerinde takım ve bölük komutanlığı yapmıştır.

Yaşar Güler 1986 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olarak kurmay subay oldu. Kurmay subay olarak çeşitli karargahlarda plan subaylığı ve şube müdürlüğü görevlerini üstlenmiştir.

Güler, 2009 yılında korgeneral rütbesine terfi etti ve bu rütbede sırasıyla MSB Harita Genel Komutanlığı, 4'ncü Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevlerini yaptı. 2013'te orgeneralliğe terfi ederek Genelkurmay 2. Başkanlığına atandı.

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra Jandarma Genel Komutanı Orgenerali olarak atanan Yaşar Güler artık Kara Kuvvetleri Komutanı'dır.

Etiketler :