Kafede gerici müdahale: Sevgiline sarılamazsın, ahlak anlayışımıza uymaz!

Kafede gerici müdahale: Sevgiline sarılamazsın, ahlak anlayışımıza uymaz!
Bursa'da üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu Görükle semtinde bayram tatilinin son günü sevgilisiyle bir kafeye giden Uludağ Üniversitesi öğrencisi, kafe çalışanları tarafından "Burda sevgiline sarılamazsın, ahlak anlayışımıza...

Bursa'da üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu Görükle semtinde bayram tatilinin son günü sevgilisiyle bir kafeye giden Uludağ Üniversitesi öğrencisi, kafe çalışanları tarafından "Burda sevgiline sarılamazsın, ahlak anlayışımıza uymaz" denilerek kovuldu.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu Görükle semtinde, dün yaşanan olay, gerici anlayışın kamusal hayatımızı nasıl belirlediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi İ.A. (20), bayram tatilinin son gününde saat 17.00 sularında, aynı yaştaki sevgilisiyle Zoe Cafe'ye gitti. Siparişlerini verip kahvelerini içen çift, bir ara birbirlerine sarılarak sohbet etmeye başladı. Bunun üzerine kafe çalışanları masaya gelerek, "Sarılmanız aileleri rahatsız ediyor" dedi. İ.A ve sevgilisi, kafede aile bulunmadığını söyleyince, kafe çalışanı bu kez "Böyle sarılmanız ahlak anlayışımıza uymuyor" diye gerici müdahalesini sürdürdü.

Bunun üzerine üniversite öğrencisi çift, hesabı ödeyerek kafeden ayrıldılar.

Yaşadıklarını anlatan İ.A. "Biz kamusal alandan nasıl oturulup nasıl kalkılacağını bilen insanlarız. Hiç de öyle abartılı bir davranışımız yoktu. Sevgilime sarılarak sohbet ediyordum, hepsi bu. Buna bile tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Elbette bu durumu, ülkede ve kamusal alanda kurulmaya çalışılan gerici hegemonyadan ayrı düşünemeyiz. Yandaş ve dinci kuruluşlarda onlarca öğrencinin istismara uğramasından rahatsız olmayıp da üniversite öğrencilerinin seküler yaşamından rahatsız olan bir anlayış var bugün iktidarda. Demek ki bu anlayış her kentte, her semtte, her mahallede kendini gösteriyor. Biz kimseyi rahatsız edecek bir davranış içinde bulunmadık, buna rağmen kafeden kovulduk. Bu bir örnek, bu örnekler çoğalıp yan yana geldiğinde gerici bir tahakküm oluşuyor" dedi.

Etiketler :